Ulaş-İş Sendikası anayasa reformuna 'evet' diyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Personel ve Öğrenci Servis Ulaşım Çalışanları Sendikası (Ulaş-İş) Genel Başkanı Abdurrahim Barın, 12 Eylül'de yapılacak referandumda oylarının renginin evet olacağını açıkladı.

Konuyla ilgili Cihan'a değerlendirmelerde bulunan Abdurrahim Barın, "Bu anayasa değişikliği yeterli değildir ama bir başlangıçtır. Yeni doğan bir çocuğa yardımcı olmak gerekir." dedi. Barın, anayasa reformuyla kanunsuz uygulamaların önüne geçileceğini belirtirken "Geleceğimiz ve çocuklarımız için, askeri vesayetin yargısız infaz yapıp ordudan gönderdiği kişiler için, memleketin yüzünün gülmesi için, kuşlar gibi özgür olmaları için referandumda tercihimiz 'evet' olacak." ifadelerini kullandı.

Ulaş-İş Genel Başkanı, silahlı kuvvetlerde yuvalanan gayrı kanuni yapılanmaların mağduriyetlere sebep olduğunu anlattı. Bu anlamda anayasa paketini olumlu, yerinde gördüklerini kaydetti. Servis Kanunu'nun İstanbul'da uygulanamamasının sosyal yaralara yol açtığını aktaran Barın, otoritelerden gereken hukuki önlemlerin alınması temennisinde bulundu.

Oylarının rengini belli etmekten kaçınan sivil toplum örgütleri ile sendikalara da göndermelerde bulunan Abdurrahim Barın, "Bulanık suda avlanmayı, fırsatçılık olarak görüyorum. Net olunmalı. Bu olursa olumsuzluklara zemin hazırlanmaz. Bu tavrı tasvip etmemiz mümkün değildir." yorumunu yaptı. İdeolojik gözlüklerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Başkan Barın, pakete karşı çıkan sendikaları samimiyetsizlikle suçladı. Dünya Çalışma Örgütü (ILO) tarafından önlerine konulan metni kabul eden, bununla bire bir örtüşen anayasa değişikliklerine karşı çıkan örgütlerin tavrına anlam veremediğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber