Öğrencinin okul alışerişi 260 TL

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve Ramazan Bayramı'na az bir süre kalırken, vatandaşı da alışveriş telaşı sardı. İlköğretime başlayacak bir öğrencinin okul ihtiyaçları ile bayram alışverişi ortalama 260 lirayı buluyor.

Ramazan Bayramı'nın hemen ardından okulların açılacak olması velileri alışveriş telaşına düşürdü. Bayramda, bayramlığın yanında okul ihtiyacı olan önlükten yakalığa, ayakkabıdan çoraba, defterden silgiye, çantadan kaleme gibi kırtasiye malzemeleri her ailenin alım gücüne göre değişiklik gösteriyor.

HEM BAYRAM HEM DE OKUL ALIŞVERİŞİ VELİLERİ ZORLAYACAK

Okul kıyafetleri satan Selin Mağazası Satış Temsilcisi Hamiyet Göktuna, ilköğretime yeni başlayacak bir öğrencinin ihtiyaçlarının ortalama fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

?Okul kıyafetleri her okula göre ve her ailenin ihtiyacına göre değişiklik gösteriyor. İlkokula başlayacak bir öğrencinin velisi çocuğu pantolon, hırka, etek, ayakkabı, çorap, arma ve kravat alıyor. Pantolon 30 lira, gömlek 18 lira, hırka 25 lira, etek 30 lira, ayakkabı 50 lira, çorap 7 lira, arma ve kravat ise 20 lira. İlköğretim öğrencisinin okul giyim masrafları ortalama 190 lira.?

Yeni eğitim ? öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldığı için bayramlıkların raftan kaldırıldığını onun yerine okul kıyafetlerinin raflarda yerini bulduğunu belirten Göktuna, ilköğretime yeni başlayacak yaşlardaki bir çocuğun bayramlığının fiyatının ise 60 ile 100 TL arasında değiştiğini ifade etti.

Okul sezonun açılması ile yaz durgunluğundan sonra satışların arttığını ifade eden Galeri Kültür Kitap ve Kırtasiye'nin Satış Temsilcisi Bilal Uygur da ilköğretime başlayacak bir öğrencinin kırtasiye masraflarının ortalama 100 lira olduğunu belirtti. Uygur, bir öğrencinin gerekli kırtasiye masraflarını şöyle sıraladı:

?Kırtasiye masrafları okuldan okula değişiyor fakat temel olarak bir öğrenci bir düzine kalem, boya malzemeleri, kalemlik, üç adet kırmızı kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel ve klasör alıyor. Anaokuluna başlayacak bir öğrenci de ortalama 50 lira masraf yapıyor. Anaokulu öğrencisi bu kırtasiye masraflarının yanı sıra okulda yapacakları uygulamalar için 50 liralık kırtasiye masrafı yapıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber