Öğretmen adayları, KPSS'nin iptal edilmemesi için eylem yaptı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda toplanan bir grup öğretmen adayı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmemesi için eylem yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan öğretmen adayları, yıl boyunca çalışıp iyi puanlar aldıklarını, başkalarının hatalarının kendilerine mal edilmemesini istedi.

İnternet ortamında görüşüp bir araya gelen yaklaşık 40 kişilik bir grup, KPSS'nin iptal edilmemesi için Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. 'Alın terimiz iptal olmasın' , 'Fırsatçı değil eğitimciyiz' , 'Biz çalıştık kazandık siz çalışın aydınlatın' , 'Soruları değil geleceğimizi çaldınız' , 'ÖS(YEME) hakkımızı yeme iptal deme' , 'Kopya değil alın teri' , 'İptal çözüm değil mağdur sayısını arttırır' yazılı dövizler açan grup adına basın açıklamasını sınavdan 84,5 puan alan 2009 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunu Sema Yıldırım yaptı.


KPSS'de her gün yeni bir skandal duymaktan bıktıklarını ve sınav öncesi çektikleri sıkıntının daha fazlasını sınav sonrası kendilerine kimsenin yaşatmaya hakkı olmadığını belirten Yıldırım, "Yüz binlerce insan alın teriyle aldıkları puana sevinemeyecek hale getirildi. Ne yazık ki emek sahibi adaylar ödüllendirilmesi gerekirken iptal söylentileriyle başarıları cezalandırılmıştır. KPSS'yi iptal ederek kopyacılar yerine başarılıları cezalandırmak medyanın, siyasilerin, ÖSYM'nin, YÖK'ün ve özellikle de devletimizin alnında kara bir leke olacaktır. Bizim gibi aylarca çalışarak maddi manevi sıkıntılara göğüs gererek emeğiyle elde eden adayların puanlarını birileri iptal çığırtkanlıklarıyla gasp etmeye çalışmaktadır." dedi.

Devletin sayıları ne olursa olsun hırsızları bulup cezalandıracak donanıma ve güce sahip olduğuna dikkat çeken Yıldırım şöyle konuştu: "Kopya skandalının tek çözümü, hırsızların sınavlarının iptal edilip gerekli cezayı vererek biz mağdur adayların puanlarını tekrar hesaplanıp adaletin sağlanması ve atamaların biran önce yapılmasıdır."

Eyleme çocuğu ile birlikte katılan coğrafya öğretmeni Ayşe Örgün sınavdan 79 puan aldığını belirterek, "Sınava 5 yıldır hazırlanıyorum. Tam kazandık derken bu olaylar çıktı. Yetkililerden bu olayın sorumlularını bulup gereken cezaları vermelerini istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Sınavdan 89,9 puan alarak büyük bir başarı yakalayan Hatun Yılmaz ise şöyle konuştu: "Bu sınav için işimi bıraktım, dershaneye gittim. Bir daha bu puanı alırmıyım alamazmıyım bilmiyorum. Yetkililere sesleniyorum, kopyacıları bulun onların sınavlarını iptal edin. Biz bu puanları alabilmek için çok çalıştık. Okuluma gidip öğretmen olmak istiyorum. Ücretli öğretmen olmak istemiyorum. Hakkımı istiyorum."

Açıklamaların ardından grup bir süre daha meydanda bekleyerek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber