Cezaevinde boşa yattığı 9 ay için 9 milyar lira tazminat istedi

Haber Giriş : 09 Mart 2005 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta, 2 yıl önce 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan ve 9 ay cezaevinde yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşılan şahıs, cezaevinde geçirdiği günler için 9 milyar lira tazminat talebiyle dava açtı.

56 yaşındaki Hasan Dağılan'ın 9 ay suçsuz yere cezaevinde yatmasına neden olan olay, 22 Ağustos 2002 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Harmancık Köyü'nde meydana geldi. Koyun otlatmak için kırsala çıkan Mustafa (16), ağabeyi Hasan Yantek (18) ve halalarının oğlu Tahir Kısakol (25), Çumruklu mevkiindeki kendilerine ait fıstık bahçesinde av tüfeğiyle başlarından vurularak öldürülmüş halde bulundu. Eldeki deliller doğrultusunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Dağılan hakkında, 3 kişiyi planlayarak öldürdüğü gerekçesiyle TCK'nın 450. maddesine göre idam istemiyle dava açıldı. Ancak, AB uyum yasaları çerçevesinde Dağılan hakkında istenen ceza, idamdan müebbet hapse çevrildi. Müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başlanan Dağılan, 9 ay cezaevinde kaldı.

Adli Tıp Kurumu'nun raporu geç göndermesi, keşif için belirlenen günlerde hava muhalefetinin olması, tanıkların mahkemeye gelmemesi gibi nedenler Dağılan'ın özgürlüğünü 9 ay geciktirdi. Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Dağılan, 9 ay cezaevinde yattıktan sonra delil yetersizliğinden tahliye oldu. Tahliye kararı ile hapisten kurtulan Dağılan, kararın Yargıtay tarafından da onaylanmasının ardından maddi ve manevi olarak büyük bir yara aldığını belirterek, "Boşa hapis yattığım günlerin parasını devletten alacağım. Hem maddi, hem de manevi olarak yıkıldım" diyerek 9 milyar lira tazminat talebiyle dava açtı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber