Erzurum'daki yoksullara konut müjdesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 17:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'daki yoksul aileler için ücretsiz sosyal konut yapılacağı müjdesini verdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Akdağ, TOKİ'nin Erzurum'da yoksul aileler için sosyal konut yapması için görüştüklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, il merkezinde belediyelerin uygun bir arsa bulması halinde TOKİ'nin 45 ila 57 metrekare arasında 600 ile bin konut yapacağını ifade etti.

Yapılacak konutlara gerçek ihtiyaç sahiplenin yerleştirileceğini ve durumu çok kötü olanlardan ücret alınmayacağına dikkat çeken Akdağ, "Yoksul aileler için konut yapacağız muhtemelen 57 metrekare konutları Erzurum'da yapacağız. Bu konutlara ödeme gücü olandan aylık 100 TL bu gücü de yoksa hiç alınmayacak. Ayrıca bu konutların sosyal donat alanları, ortak çamaşır alanları yemekhaneleri olacak. Erzurum'da böyle bir şeye ihtiyaç var. Bu ailelere sosyal yardımlar yapılıyor ama konut açısından çok kötü durumdalar. Eğer bu projeyi yaparsak Erzurum'da büyük bir ihtiyacı gidermiş olacağız." dedi.

"PALANDÖKEN YOLU YIL SONUNDA AÇILACAK"

Yapımı süren Palandöken- Tekman karayolu inşaatının yıl sonunda yapımının tamamlanacağını da belirten Sağlık Bakanı Akdağ, yolun asfaltlanması gibi diğer önemli eksikliklerinin ise önümüzdeki iki yılda tamamlanacağını anlattı.

Söz konusu yolun hizmete açılmasıyla Erzurum- Tekman- Hınıs ve Muş arasındaki mesafenin daha da kısalacağına vurgu yapan Akdağ, "1995 yılında başlanan Tekman yolunu yıl sonunda tamamlayacağız. 2bin 850 rakımlı yola önümüzdeki yıl da bakımevi kuracağız. Pilot uygulama ile kışın yolun kapanma durumunu takip edeceğiz. Erzurum- Muş arası bir buçuk saat mesafeye inecek. Tekman ve Hınısla aramızdaki mesafede önemli ölçüde azalmış olacak." diye konuştu

"ERZURUM'A SAĞLIK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR"

Erzurum'a yataklı hastane yatırımlarının da devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Akdağ, önümüzdeki iki yıl içerisinde 950 yataklı 5 ayrı hastanenin temellerinin atılmasının planlandığını kaydetti. Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'a 150 yataklı onkoloji, 350 yataklı kalp- damar cerrahisi, 200 yataklı- akıl- ruh sağlığı, 150 yataklı Fizik tedavi ve rehabilitasyon ve 100 yataklı adli psikiyatri hastanelerinin kurulacağını bildirdi.

"ENJEKSİYON HASTALARININ AYAĞINA DOKTOR GİDECEK"

Akdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine de Türkiye'de pilot uygulama olarak, enjeksiyon hastalarının ayağına doktor gideceği müjdesini verdi. Bakan Akdağ, belirli gün ve saatlerde enjeksiyon hastalarının mağdur edilmemesi için İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik'e talimat vererek, "Enjeksiyon hastalarının ayağına doktor gitsin. Erkek hemşirelerimiz var. Bu uygulama Türkiye'de pilot uygulama olsun. Sende Halk Sağlığı uzmanı olarak Avrupa'da bu uygulama nasıl yapılıyor araştır rapor var." dedi.

BAKAN AKDAĞ'A KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti' ziyaretinin ardından Kültür Eğitim Vakfı Kitapevi'ne giren Sağlık Bakanı Akdağ, bir süre buradaki kitapları inceledi.

Kitapevi yetkilileri günün anısına Akdağ'a içerisinde Tebrizli Şems'in, 'Makalat' Aşkname isimli kitabı ile Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın 'Darbe yargısının sonu- Karargah yargısından halkın yargısına' isimli kitaplarını hediye etti. Bakan kendisine hediye edilen kitapları sevinçle kabul ederek, "Kitap okumayı seviyorum. Gençlere de kitap okuma alışkanlığını kazandırmak lazım." şeklinde konuştu.

Akdağ, daha sonra 'evet' mitingleri kapsamında Köprüköy ve Yağan'a geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber