Başbakan Erdoğan: Evet oyları 'Benim' demeyeceğim

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 02:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır mitinginin ardından sandıktan ?evet' oyu çıkacağına olan inancının bir kat daha arttığını söyleyen Erdoğan, ?Evet oyları artıyor. Ülkücü, Kürt ve sol aydınların eğilimi de bunu gösteriyor? dedi

MUSTAFA KARAALİOĞLU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için sürdürdüğü kampanya için gittiği Diyarbakır dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Son haftaya girilirken sandıktan ?evet' çıkacağına dair inancının daha da arttığını belirten Başbakan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın verdiği mesajlar şu şekilde:

HER GEÇEN GÜN ?EVET' OYU ARTIYOR

Diyarbakır mitingi kalabalık açısından iyiydi, 22 Temmuz'a benziyordu. Ama asıl coşku açısından çok memnun olduk. Coşkusu yüksek bir miting oldu. Muhalefet benim ne söyleyeceğim üzerinden bir beklenti yarattı ama buraya gelemiyorlar. Halk oylamasında her geçen gün ?evet' oyları artıyor. Ülkücülerin, Kürt aydınların, bazı sol aydınların eğilimi de bunu gösteriyor. 12 Eylül'ün çilesini gerçekten çekenler ?evet' diyor. Ayrıca, STK'ların ?Yetmez ama evet' mitingleri de oldukça coşkulu... Halk oylamasından evet çıkacağına inanıyorum. Sınıf atlayacağız. İleri demokrasiler arasına gireceğiz. Ekonomik alanda da büyük sıçrama yapacağız.

BARAJIN DÜŞMESİ FAYDA GETİRMEZ

Kişisel kanaatimi söylüyorum, bütün samimiyetimle... Barajın düşürülmesini ülkenin kalkınması noktasında doğru bulmuyorum. Avrupa'da bile bunu yapanlar pişman oldular. Koalisyonlarla ülke zor yönetiliyor. Berlusconi ile bunu konuştum. Bana ?Çok büyük yanlış yaptık? dedi. Geçen dönemde biz yasama ve yürütme olarak iyi çalıştık. Yasamada sorunlar çıkarıldı ama yürütmede iyi çalıştık. Yargı ise prangayı vurdu. Adeta bizi çalıştırmadı. Yüzde 10 aşağıya inerse Meclis'ten yasa çıkaramayız. İstikrar için yüzde 10 şart. CHP baraj konusunda samimi değil. Önceden karşı çıkıyorlardı. Bahçeli zaten barajın inmesini ihanetle eş tutuyor. BDP zaten parlamentoda ve ne yaptıkları belli. Kavga çıkarma dışında bir katkıları yok. Bir türlü Türkiye'nin partisi olamadılar. Sandığın üzerine çarpı koyuyorlar, milli iradenin üzerine çarpı atandan parti olur mu?

ÖCALAN NOTLARI MİT'TE BİRİKİYORDUR

(Öcalan'la görüşme iddiaları için). Bunların hiçbiri Başbakanlık'ta birikmez. İstihbarat görüşmüşse mesela MİT'dedir. Yoksa bugünlerde olduğu gibi elden ele dolaşır. Devlet ciddiyetinden bizleri uzaklaştırır... Basın bize de olmadık şeyler yaptı. Affedersiniz haremimize kadar girildi. Yapılmadık şeyler bırakmadılar. Keşke akreditasyon hiç olmasa, ama anlaşılan tamamen kalkması zaman ister. Zeminini de oluşturmak gerek...

SİVİLLERİN DİNLENMESİNE İZİN VERMEM

Askerle ilgili olaylara eldeki bilgilerle ?dinleme? demeyelim... Aslan Güner Paşa 2006'da istihbaratın başında değil. O cihazların siparişi Ecevit'in başbakan olduğu dönemde, 2002'de verilmiş. 4 cihaz var. İkisi aktif, ikisi pasif. Yurtdışına dönük. İstedikleri başarıyı elde etmiş değiller. Ama tek düze servis var ve ister istemez Aslan Güner üzerinden TSK'yı yaralıyor. Askeriyenin cevap verebileceği konular var, veremeyeceği konular var. Bizimle ikili görüşmede anlatabilir de basına anlatamayabilir. Ben de bu nedir diye merak ettim, baktırdım. Bugün (önceki gün) de Işık Paşa'yla konuştuk. 2002-2006 böyle bir şey var. Yenilenmesi, arıza giderilmesi var. İllegal dinleme yapılmış mı yapılmamış mı o araştırılıyor. Ama sivillerin dinlenmesini müsaade etmem...

?Evetler benim oyum' demeyeceğim

(Eğer yüksek oranda evet çıkarsa, Tayyip Erdoğan durdurulamaz, eleştirileri için...)

Bu bir AK Parti oylaması değil. Genel seçim değil. Güven oylaması değil. Seçim gelecek yıl Haziran'a planladık, kampanya ilkbaharda başlar. Onun hesabı orada görülür. Bilgi kirliliği, kara propaganda yapıyorlar. Evet'i Habur'la özdeşleştiriyorlar. Yanlış. Onlar e derse desin buz bu noktada rahatız. Evet oylarıyla neyi vaat ediyorsak onu yapacağız. Referandum sonrası AK Parti ,şu kadar oy almıştır bunu duymayacaksınız. Güvenoyu aldık sözünü duymayacaksınız. Millet darbe anayasasına red demiş olacak.

TDH de evet için rozet taktı

Türkiye Değişim Hareketi Ankara İl Teşkilatı'ndan 2 bin kişi, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleşen törenle AK Parti'ye katıldı. Mustafa Sarıgül'ün liderlik ettiği harekete mensup çok sayıda Alevi vatandaş da törende AK Parti saflarında yerini aldı.

MERSİN'DE ONBİNLERE SESLENDİ

Başbakan Erdoğan, referandum mitinglerine dün de devam etti. Mersin'de vatandaşlardan ?evet' oyu isteyen Erdoğan, CHP'li Avcılar Belediyesi'nin astığı ?Müslüman kadının rahibe gibi örtünmesi için evet? yazılı afiş ile bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını eleştirdi: 

Rahibe kıyafetine benzetecek kadar sapıttılar

?İstanbul'da, Diyarbakır'da bazı yerlerde bilboardlarda bu CHP ne tür afişler astırdı biliyor musunuz, ?rahibe kıyafeti giydirmeye evet.' Yani benim örtülü giyinen vatandaşlarımın kıyafetini rahibe kıyafetine benzetecek kadar bunlar saptılar, sapıttılar. Şimdi ne diyor, gene kıvırmaya başladı. Diyor ki ?bu bize ait değil, hükümet bunu bulsun çıkartsın'. Bu benim görevim değil, senin görevin. Çarşaflı vatandaşlarımıza CHP rozeti taktılar, sonra otobüsten tekme tokat indirdiler.?

?Hayır' oyu için İmralı ile ittifakı bile konuşuyorlar

?'Halk oylamasında ?hayır' çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar. Tunceli'de yolu kesip, köylüleri halk oylamasında ?hayır' diyeceksiniz diyen teröristlerle, ?hayır' için kirli oyunlara başvuranları benim milletim affeder mi??

Bu tesis sayesinde 10 milyon lira yurtta kalacak

? Erdoğan, Mersin Mut Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplam kurulu gücü 33 megavat olan enerji santralinin tam kapasiteyle çalıştığında 25 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, tesisin hummalı bir çalışmayla 10 ay gibi kısa sürede tamamlandığını ve yaklaşık 40 milyon liraya mal olduğunu bildirdi. Ağaoğlu'na ait tesislerle ilgili konuşan Erdoğan, ?Yatırım sayesinde ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarındaki yerli kaynağın yurt dışına çıkması engellenmiş olacak? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber