Referandum broşürü dağıtan gruba saldırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir şehir merkezinde valilik izni ile stant açıp referandumla ilgili broşür dağıtan Dinamik Çalışanlar Derneği üyesi bir grup, MHP ilçe yöneticileri olduklarını söyleyen 3 kişinin saldırısına uğradı.

Balıkesir Eski Kumuycular Mahallesi Mekik Sokak'ta akşam saatlerinde meydana olayda, stant açıp vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtan Dinamik Çalışanlar Derneği üyesi gruba yoldan geçen 3 kişi saldırarak, stantları devirdi.

Gruba broşür uzattığını belirten dernek üyesi, "Vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıyorduk. O esnada yanımızdan üç kişi geçti. Onlara da broşür uzattım. İçlerinden birisi 'Siz kim oluyorsunuz? Nasıl dağıtırsınız bu broşürleri' diyerek masalarımızı tekmeleyip bize saldırdılar. Ben de 'Bizim valilikten resmi iznimiz var, buyurun bakabilirsiniz' dedim. Gruptaki bir kişi, 'Biz MHP ilçe yöneticileriyiz. Biz izin alamıyoruz. Nasıl olur da siz izin alırsınız' diyerek masalarımızı tekmeleyip devirdi. Broşürlerimizi dağıtarak bize tekme attı. Daha sonra küfür ederek bölgeden uzaklaştı." dedi.

"DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANIYORUZ"

Olayı vahim ve tahammülsüzlük olarak değerlendiren Dinamik Çalışanlar Derneği Genel Sekreteri Ömer Kılıç, saldırının milletin iradesine yapıldığını söyledi.

Referanduma sayılı günler kala bazı siyasi parti ve grupların bu davranışlarına anlam veremediklerini ve herkesin fikrini özgürce söylemesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, "Arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Demokratik bir ülkede insanların hür iradesine tahammül edemeyenlerin gelecekte demokrasiden bahsetmeleri mümkün değildir. Maalesef bazı kesimler demokrasi kültürünü benimsememiş. Kendisi gibi düşünmeyenlere hoşgörü ile bakmak yerine kaba kuvvet ve şiddetle insanları sindireceklerini sanıyorlar. Farklı fikir ve görüşler ülkemizin zenginliğidir. Arkadaşlarımıza yapılan bu şirkin saldırı nedeniyle hukuk önünde hakkımızı arayacağız." diye konuştu.

Öte yandan, olayın ardından dernek yetkilileri şahıslar hakkında şikayetçi olacaklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber