Özürlülerin bakım ücreti bayramdan önce ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özürlüler için verilen bir asgari ücret tutarındaki evde bakım ücretleri, bayramdan önce hesaplarına yatacak.

Edinilen bilgiye göre, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatı üzerine evde bakım ücretlerine ilişkin ödenekler, 2 Eylülde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin hesaplarına aktarıldı. Talimata göre, il müdürlükleri, evde bakım ücretlerini yarın mesai bitimine kadar 262 bin 257 özürlü yakınının hesabına aktaracak.

Bakan Kavaf, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, engelli bireye sahip ailelerin sıkıntılarını gidermek için son yıllarda çalışmalarını arttırdıklarını, bu doğrultuda evde bakım ücreti uygulaması başlattıklarını söyledi.

Hayatını özürlü çocuğuna bakmaya adayan ailelerin ve özellikle de annelerin, istedikleri sürece çocuklarına evlerinde bakabileceklerini ve bakım ücretinden yararlanabileceklerini ifade eden Kavaf, halen 262 bin 257 engelliye evde bakım desteği verdiklerini, bu rakamı yıl sonuna kadar 300 bine çıkarmayı ve ihtiyacı olan tüm engellilere ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

-''BAYRAMI GÜLÜCÜKLERLE KARŞILASINLAR''-

Özürlü yakınlarının bayramda mağdur olmaması için bu ücretleri ödeme kararı aldıklarını belirten Kavaf, özürlüler için yaptıkları çalışmalar ve sundukları hizmetlerin her türlü ekonomik kaygının üzerinde olduğunun vurguladı. Bakan Kavaf, şunları kaydetti:

''Evde bakım ücretleri genellikle ayın 20'sine doğru hesaplara yatmaktadır. Ancak özürlülerimiz ve aileleri bayramda mağdur olmasın istedik, o nedenle böyle bir ödeme planı yaptık. Amacımız özürlülerimiz ve ailelerinin bu bayramı bayram gibi, yüzlerinde gülücüklerle karşılamasıdır. Bundan sonra da engellilerimizin her alanda hayatlarını kolaylaştırmak için mümkün olan tüm tedbirleri uygulamaya koymaya devam edeceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber