Müzelerde sesli rehberlik sistemi yaygınlaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2010 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ziyaretçi hizmetlerinin iyileştirilmesi yönündeki çalışmaları kapsamında, bünyesindeki müze ve örenyerlerinde sesli rehberlik sistemini yaygınlaştırıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DÖSİM) Merkez Müdürü Tolga Tuyluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesli rehberlik sisteminin halen Topkapı Sarayı Müzesi ve Efes örenyerinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Hizmeti Türkiye'deki diğer müze ve örenyerlerine de götürmek istediklerini anlatan Tuyluoğlu, bu amaçla Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, İspanyolca, Japonca ve Farsça dillerinde sesli rehberlik sistemi ve grup turları için radyo frekansıyla çalışan seyyar mikrofon ve kulaklık düzeneğine ilişkin cihazların tedariki ihalesinin yapıldığını bildirdi.

İhaleye 4 firmanın katıldığını, en uygun teklifi veren TURA Turizm ve Dış Ticaret Ltd. Şti'nin ihaleyi kazandığını belirten Tuyluoğlu, bu ay itibariyle Ankara Anadolu Medeniyetleri, Göreme Açıkhava, Konya Mevlana ve İstanbul Ayasofya müzelerinde sistemin faaliyete geçeceğini kaydetti.

Tuyluoğlu, dünyanın birçok ülkesindeki müzelerde var olan sistemin Türkiye'deki müzelere de getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Kültürel varlığa karşı ilgi giderek arttı. Bu alana yönelik bilincin de arttığını söylemek gerekir. Müze ve örenyerlerindeki ziyaretçi hizmetlerine yönelik çalışmalarımız sürecek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber