KPSS mağduru öğretmenler eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) mağduru bir grup öğretmen adayı, Beyoğlu'nda eylem yaptı. Sınavın iptal edilmemesini isteyen öğretmen adayları, vatandaşlara şeker dağıttı.

KPSS'deki kopya skandalının ardından mağdur olan ve internet ortamında bir araya gelerek kendilerine 'Bizi de duy' isimli hareket üyesi yaklaşık 50 öğretmen adayı, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. 'Bayramı zehir ettiniz', 'KPSS'yi iptal demek emekçileri yazık etmektir', 'İptal çözüm değil, bu son sözüm değil', 'Türkiye memuruna sahip çık', 'Kopya değil alın teri', 'İptale hayır adalete evet', 'Mağdur etme memur et', 'Atamalar durdu, psikolojiler teker teker bozuldu' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını KPSS'de 90 puan alan Marmara Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu İnan Şarman yaptı. 'Bizi de duy' hareketi olarak bugüne kadar yurdun her tarafından KPSS iptal edilmesin eylemlerine bayram günü de devam ettiklerini belirten İnan, "Bizler KPSS ile yaptığımız hergün farklılaşan, boyutu değişen haberler, hakkımızı gasp etmeye çalışan iptal çığırtkanları yüzünden ve bizim gibi alın teri gibi aldığı puanlar elinden alınmasın diye savaşmak zorunda kalan mağdurları, kendine rant malzemesi yapmış menfaatperest sendika başkanları ve bazı siyasi çevreler yüzünden haftalardır uyuyamıyoruz. Sınavın iptal edilmesinden nemalanacak çevreleri yeni yapılacak sınavı kendilerine umut ışığı gören kopyacıları ve iptal çığırtkanlarını mantıklı ve dürüst olmaya davet ediyor, bütün sınava iptal edilsin propagandalarında art niyet arıyor ve sizleri bu konuda net bir tavra ve duyarlılığa davet ediyoruz. Başarımızın ÖSYM'nin hatalarıyla cezalandırılmasına izin vermeyin." diye konuştu.

Eyleme küçük çocuğu ile katılan öğretmen adayı Şahcihan Kınayer de, sınavdan 86 puan aldığını ve sınava hazırlanabilmek için işini bırakıp çocuğunu babaannesine bırakarak uzun süre çalıştığını söyledi. Kınayer, sınavın iptal edilmemesini istedi.

'Gece gündüz çalıştık, hak ettik aldık', 'Sınava giremez, o şimdi asker', 'Atanmak hakkımız söke söke alırız', 'KPSS iptal edilemez' şeklinde slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber