Cezaevinden firar eden 3 hükümlüden 2'si yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Kapalı Cezaevi'nden firar eden 3 mahkumdan 2'si, Havza ilçesi otogarında otobüse binmek üzereyken yakalandı.

Cezaevinde cinayetten hükümlü Hüseyin Efe(28) ile hırsızlıktan hükümlü Metin Cantürk(36) ve Burhan Bozbey (26), ikinci katta bulunan 16 kişilik koğuşun demir parmaklıklarını kestikten sonra ip sarkıtıp aşağı inmiş, ardından da 4 metre yükseklikteki bahçe duvarını aşarak firar etmişlerdi. Sabah saat 04.00 sıralarında yaşanan firarın ardından güvenlik güçleri Edirne ve ilçelerinde arama başlattı. Mahkumlardan Metin Cantürk ve Burhan Bozbey, Havza ilçesi otogarında otobüse binmek üzereyken yakalandı.

Hüseyin Efe isimli mahkum ise bulunamadı. Yakalanan iki mahkumun, cezaevinden firar ettikten sonra otobana çıkıp, yoldan çevirdikleri bir TIR'a binerek Havza ilçesi gişelerine kadar gittikleri anlaşıldı. İki mahkumun yakalanmamak için Havza gişelerinde TIR'dan inip, yürüyerek otogara gittikleri belirlendi. Firarda olan Hüseyin Efe'nin bulunması için incelemeler sürüyor.


MAHKUMLARDAN 1'İ YAKALANDI

- Edirne Kapalı Cezaevinden dün gece firar eden 3 hükümlüden 1'i yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Edirne Kapalı Cezaevinde aynı koğuşta kalan adam öldürme suçundan hükümlü Malatyalı Hüseyin Efe, hırsızlık suçundan hükümlü Bayburtlu Burhan Bozbey ile Tokatlı Metin Cantürk (38), Ramazan Bayramı'nda askerlerin nöbet değişim saatlerini ve nöbet yerlerini takip etti. Uygun zamanı kollayan 3 hükümlü, dün gece kaldıkları koğuşun demir parmaklarını aralayarak 2. kattan bahçeye, daha sonra da 3 metre boyundaki dikenli tel örgülerle çevrili duvardan atlayarak kaçtı.

Bu arada, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, Edirne Kapalı Cezaevinde incelemelerde bulundu.

Firar eden hükümlülerden Burhan Bozbey (26) Edirne'nin Havsa ilçesinde yapılan kontrollerde yakalandı.

Burhan Bozbey'in, sorgusu sürerken, emniyet ve jandarma ekipleri, Edirne başta olmak üzere Kırklareli ve Tekirdağ illerinde kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


3 MAHKÜM FİRAR ETTİ

Edirne Kapalı Cezaevinde aynı koğuşta kalan 3 mahkum firar etti. Mahkumlar 3 metre yüksekliğinde dikenli tel örgüyle çevrili duvardan atlayarak kaçtı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Edirne Kapalı Cezaevinde 2'si ''hırsızlık'' diğeri de ''cinayet'' suçundan mahkum olarak bulunan Hüseyin Efe, Metin Cantürk ve Burhan Bozbey gece geç saatlerde kaldıkları koğuşun demir parmaklıklarını aralayarak 2. kattan bahçeye atladı. Daha sonra mahkumlar 3 metre boyundaki dikenli tel örgüyle çevrili cezaevi duvarından atlayarak firar etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber