Promosyon dağıtımı yapılırken unvan ayrımı yapılabilir mi?

Banka promosyonlarının nasıl dağıtılacağı 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenmiştir. Bu genelgede daha sonra iki kez değişiklik yapıldı. Son değişiklik ise 10 Ağustos'ta yapılarak tüm promosyonların personele dağıtılmasına karar verildi. Genelgenin ilk halinde, banka promosyonlarının eşit olarak dağıtılması talimatlandırılmış iken, daha sonra yapılan değişiklikte bundan vazgeçilmiş ve bu konudaki karar komisyona bırakılmıştır. Bir üniversite çalışanı personelinin sorusu özelinde yapılan değerlendirme için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2010 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU

Merhaba. Banka promosyonlarının tamamının kamu personeline dağıtılacağına ilişkin Başbakanlık Genelgesi sitenizde yayınlanmış. Benim merak ettiğim şu: Dağıtılan miktarın belirlenmesinde yönetimin takdir hakkı var mı? Çünkü bize verilen promosyon miktarı, kişilerin maaşına göre dağıtıldı. Örneğin Profesör, Doçent vs... 417 lira alırken, bir memur 273 lira aldı.
İdarenin böyle bir takdir hakkı var mı yoksa tüm personele eşit olarak mı dağıtılması gerekmektedir? Teşekkürler iyi çalışmalar...

CEVAP:

Promosyon Dosyası

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü banka promosyonlarına ilişkin 19 Temmuz 2007 tarih ve 2007/21 sayılı genelgelerinin değişik 4 ve 5 inci maddelerinde "4- (Değişik: 2010/17 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, 10 Ağustos 2010 tarihli R.G.) Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır." ve "5- (Değişik: 2008/18 sayılı Başbakanlık Genelgesi, 5 Ağustos 2008 tarihli R.G.) Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir." hükümleri yer almaktadır.

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü banka promosyonlarına ilişkin 19 Temmuz 2007 tarih ve 2007/21 sayılı genelgelerinin değiştirilmeden önceki 5 inci fıkrasında "Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir." hükmü bulunmakta idi.

2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgelerinin;
1-Başbakanlık Genelgesinin 4 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması düzenlenmiştir.

"Banka promosyonlarının tümü memura dağıtılacak" başlıklı dosya için tıklayınız.

2- Başbakanlık Genelgesinin 5 inci maddeside yapılan değişiklik ile daha önce yer alan promosyon miktarının personele eşit olarak ödenmesi ile altı aylık periyotlar halinde ödenmesi hükmü kaldırılmak suretiyle eşit miktarda ödenmesi hususu ve 6 aylık taksitler halinde ödenmesi hususları promosyon komisyonunun kararına bırakıldığı değerlendirilmektedir.

Kamu görevlileri sendikaları temsilcisinin dağıtımın eşit şekilde yapılması hususunda karar aldırmaya yönelik olarak komisyon üyesi diğer kamu görevlisi ile birlikte çalışması gerekmektedir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;
Promosyon komisyonu kararında nasıl düzenlenmiş ise eşit veya gelir durumuna göre promosyonun o şekilde dağıtılabileceği değerlendirilmektedir.

İlçede bir banka varsa ve promosyon vermiyorsa, memurlar ne yapmalıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber