7 bin polis, 1500 zabıta trafiğin aksamaması için görev yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni eğitim öğretim dönemi ve trafik ile ilgili bütün hazırlıkların yapıldığını, özellikle trafik sıkışıklığı yaşanmaması için vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi. Topbaş, İkitelli'de yaşanan ve 13 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili bölgedeki sinyalizasyon ve uygulamaların araştırıldığını belirterek, bu tip kazalarda kurallara uyulmama durumunun feci sonuçlar doğurabildiğini söyledi, Topbaş, kendi ismini kullanarak bazı kişilerin yardım adı altında para topladıkları duyumu aldıklarını belirterek gerekli suç duyurusunun yapılarak soruşturma başlatılacağını belirtti.

Başkan Topbaş 2010?11 eğitim-öğretim döneminde alınan önlemler ve trafik düzenlemeleri konusunda bilgi verdi. Ailelerin toplu taşıma araçlarını tercih etmesini özellikle isteyen Topbaş, okullara giriş ve çıkış saatlerinde yoğun olabilecek hatları kullanmamalarını istedi. Belediye görevlilerinin 400 civarında otobüsü hizmete sunduklarını anlatan Topbaş, "Bin 500 civarında zabıta, 7 bin civarında da polis olacak. Okul çevrelerindeki isparklarda ilk gün ücretsiz olacak. Saat 06. 00 ile 13.00 arasında ilk gün toplu taşım araçları öğrenciler için ücretsiz olacak. Bunun bir destek olması için bu kararı aldık." dedi. 13 bin okul servisinin getireceği trafik yükünün hesaba katılması gerektiğini dile getirin Topbaş, vatandaşlardan özveri beklediklerinin altını çizdi. Başkan Topbaş, servis ücretlerine zam yapılmadığını da belirtti.

İkitelli'de meydana gelen ve 13 yolcunun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Topbaş, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda bu gibi kazaların yaşandığını belirtti. İkitelli'deki kazada da kırmızı ışık ihlalinin net olarak göze çarptığını belirten Topbaş, sinyalizasyon ihlallerinde uygulanan cezai yaptırımların artırılmasını desteklediklerini belirtti. Kaza bölgesindeki uygulamalar hakkında belediye sorumluluk alanında gerekli araştırmanın yapıldığını belirten Topbaş, kamera ve diğer uygulamalarda hata bulunup bulunulmadığı konusunun araştırıldığını belirtti.

Topbaş bazı kişilerin kendi ismini kullanarak iş adamlarından ve vatandaşlardan yardım adı altında para topladığı bilgisinin kedilerine ulaştığını belirtti. Konu ile ilgili gerekli girişimleri yaparak araştırma başlattıklarını anlatan Topbaş, vatandaşların bu gibi konulara itibar etmemelerini, böyle bir olayla karşılaştıklarında direkt olarak kendisiyle irtibata geçilmesini istedi. Topbaş, bu dolandırıcılık konusuyla ilgili gerekli adli takibatında da başlatıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber