Öğrenciyi aleni tenkit kendisine güven duygusunu azaltır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manavgat Özel Sema İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Arif Özutku, okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin öğrencilerin okula intibak sıkıntısı çekmemesi için çocuklarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

20 Eylül'de yaklaşık 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağına dikkat çeken rehber öğretmen Arif Özutku, eğitim ve öğretimin temelini öğretmen, veli ve öğrenci saç ayağının oluşturduğunu belirtti. Özutku, anne ve babaların yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken çocuklarına moral ve motivasyon desteği vermesinin okula alışmada pozitif etki yapacağını kaydetti. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başında bir öğrencinin okula alışmasının zor olacağına dikkat çeken Özutku, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeni diyaloğu düzgün yapılmadığı sürece okula alışma ve derslere konsantre olmada her zaman sıkıntının olacağını ifade etti.

Özutku sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan akademik araştırmalar da başarılı öğrencinin en önemli hususiyetlerinden birisinin velisinin okul ile diyaloğu olduğunu ortaya koymuştur. Okul ile diyaloğu devam ettiren okul aile işbirliğini tesis eden veliler bunun neticesini çocuklarının okul başarısına yansıdıklarını görmüşlerdir. Okula ve öğretmene karşı soğuk bir veli mantığı öğrencinin dünyasına aynıyla yansıtmaktadır. Öğrencide hak ettiği değeri bulamayınca eğitim süresince öğretmen ona yeteri kadar tesir edememektedir.Eğitim sürecinde bir öğretmenin çocuğun karşısında aleni veya dolaylı tenkit etmemelidir. Aleni bir şekilde tenkit olursa bu çocukta da güven kaybına sebep olmaktadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber