CHP'li İnce: Eğitim politikası iflas etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP'nin öğretmen yetiştirme ve atama politikasında iflas ettiğini öne sürerek, ?Bu sene yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na müracaat eden aday sayısı 279 bin 849'dur. Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS sonucuna göre 2010 yılında atayacağı öğretmen sayısı ise 26 bin 934'tür. Milli Eğitim Bakanlığı 252 bin Eğitim Fakültesi mezununa işsizliği, umutsuzluğu adres göstermektedir? dedi.

İnce, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında KPSS ve öğretmen atamalarıyla ilgili hükümeti eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 31 Ağustos 2010'da yapmayı planladığı 30 bin öğretmen atamasını atama gününe bir gün kala ertelediğini duyurduğunu belirten İnce, ?Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Ağustos 2010 Atama Kılavuzuna göre 26 bin 934 öğretmenin KPSS sonucuna göre atanacağı, geri kalan 3 bin 66 öğretmenin ise açıktan ilk atama, yeniden atama ve Milli sporcu kontenjanından atanacağı ilan edilmiştir? dedi.

KPSS'de yaşanan kopya skandalı iddialarının dikkate alınmasını isteyen İnce, ortaya atılan iddiaların araştırılarak kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

İnce, AKP'nin öğretmen yetiştirme, atama ve yer değiştirme politikasını iflas noktasına getiren sadece KPSS'deki kopya skandalı ve ardından öğretmen atamalarının ertelenmesi olmadığını kaydederek şöyle devam etti:?Bu sene yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na müracaat eden aday sayısı 279 bin 849'dur. Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS sonucuna göre 2010 yılında atayacağı öğretmen sayısı ise 26 bin 934'tür. Milli Eğitim Bakanlığı 252 bin Eğitim Fakültesi mezununa işsizliği, umutsuzluğu adres göstermektedir. Buna karşın, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu katıldığı bir televizyon programında Eğitim Fakültelerinin çokluğundan şikayet etmektedir. Her ile bir üniversite açarken, yeni kurulan özel üniversitelere Eğitim Fakültesi açma izni verirken Milli Eğitim Bakanı kimdi??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber