MEB'den belletici öğretmen görevlendirilmeleri konusunda açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 04/06/2010 tarih ve 9924 sayılı ?Belleticilik? konulu yazıları ile yatılı ilköğretim bölge okullarında yapılan belletici öğretmen görevlendirilmelerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi kız/ erkek öğrenci sayıları ile orantılı olarak kadın/ erkek öğretmen görevlendirilmesi gerektiğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 13/09/2010 tarih ve 14714 sayılı ?Belleticilik? konulu yazılarında; ?Yatılı ilköğretim bölge okullarında eğitim gören yatılı öğrenciler günün tamamını okulda geçirmektedirler.

Bu öğrencilerin ders saatleri dışında etkili ve verimli zaman geçirmeleri ve sosyal, kültürel, sanatsal, fiziksel ve sportif faaliyetler bakımından kendilerini gerçekleştirebilmeleri, okul yönetimlerinin ders saatleri dışındaki zamanları doğru planlamaları ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği ile düzenlenmiş olan belleticilik görevinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ile mümkündür.

Bu hususlar doğrultusunda yatılı ilköğretim bölge okullarımızda yapılan belletici öğretmen görevlendirilmelerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi kız/ erkek öğrenci sayıları ile orantılı olarak kadın/ erkek öğretmen görevlendirilmesi, görevlendirilen belletici öğretmenlerin görevlerini gereğince yerine getirip getirmediklerinin takibinin il/ ilçe/okul yönetimlerince yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve belirtilen konulara il, ilçe ve okullarımızca azami dikkatin gösterilmesi ve olumsuzluklara sebebiyet verilmemesi hususunda gereğini rica ederim.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber