Vali: Diyarbakır'da eğitim, geçen yılın üstünde bir katılımla başladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, halkın geleceklerini karartmaya yönelik çalışmalara prim vermediğini söyledi. Vali Toprak, "Diyarbakır'da eğitim ve öğretim geçen yılki katılım oranının üstünde bir katılımla başladı." dedi.

Kayapınar ilçesi Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ilgili törene katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakırlılara boykot çağrısına uymadıkları için teşekkür etti. Toprak, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü kesme noktasında bir takım çalışmalar vardı. Eğitim ve öğretimin geçen yılki katılım oranını üstünde bir katılımla başladığını öğrendim. Yani vatandaşlarımız sevgili çocuğunun eğitimle, cehaletle savaşma noktasında, gençlerin önünü kesecek cehalete ve geleceklerini karartmaya yönelik çalışmalara pirim vermemişlerdir. Diyarbakır halkına kendilerine yönelik olumsuz davranışa karşı yapmış oldukları özverili ve gerçek davranıştan dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.


Çocukların okula gönderilmesi için daha önce ailelere çağrıda bulunduğunu anlatan Diyarbakır Valisi Toprak, "Bu konuda çocuklar üzerinden politika yürütülmesinin yanlış olduğunu, böyle bir şey olursa bunu teşvik eden değil gençlerin, çocukların ve ailelerin zarar göreceğini ifade ettik. Ön plana çıkan yerlerde dahi çocukların okula gitme oranı geçen yılın üstünde. Belli saatler itibariyle geçen seneye göre inceledik. Vatandaşlar boykot uygulamasına itibar etmedi, onların aleyhine olacağını gördü vatandaş bilinçlendi. Diyarbakır ilindeki genelinde geçen yıla okula katılım geçen sene oranının üstünde. Problem şuna itibariyle yok. Okula yaygın bir şekilde katılmama yok, okula katılım geçen yılın üstündedir. Aileler, çocuğuna, gençliğine ve geleceğine sahip çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Toprak daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ile birlikte aynı okulda 1. sınıf öğrencilerinin dersine girdi.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin eğitimi boykot çağrısının Diyarbakır'da etkili olmadığı görüldü. Yaklaşık 450 bin öğrencinin eğitim gördüğü Diyarbakır'ın Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde on binlerce öğrenci yeni yılın heyecanıyla okula başladı.

Diyarbakır'ın modern yüzünü temsil eden Kayapınar'da öğrencilerin neredeyse tamamı okula geldi. Bağlar ilçesinde ise birkaç lisenin dışında bütün ilköğretim okulları eğitime başladı. Yenişehir ilçesindeki bazı liselerde kıyafet alışverişi nedeniyle bazı öğrencilerin sabah ders başı yapmadığı öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM: HER YIL İLK HAFTA ZATEN YÜZDE 25 DEVAMSIZLIK OLUR

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların açıldığı ilk haftalarda her yıl ortalama yüzde 25 devamsızlık olduğunu açıkladı. Bunun sebebi olarak tarım işçilerini gösteren yetkililer, ailelerin Diyarbakır'a dönmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 15 günlük gecikmeyle çocukların da ders başı yaptığını kaydetti.

Diyarbakır'da bu yıl 430 binden fazla öğrenci eğitim görüyor. İlköğretimde 323 bin 315, orta öğretimde 76 bin 280, okul öncesi eğitimde 26 bin olmak üzere 430 bin civarında öğrenci 2010 - 2011 eğitim öğretim döneminde eğitim görecek. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çocukların güven içinde eğitim alabilmeleri için okullarda polis memuru görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber