Kamulaştıma çalışması arbede yarattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Havalimanı yakınlarındaki iki pist arasında kalan mahallede, kamulaştırma için tespit çalışması yapan görevlilere tepki gösterip, önlem alan polise taş atan kişilere göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Mahallede ölçüm ve tespit yapmak amacıyla bulunan Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) görevlilerine vatandaşlar, kendilerine bildirim yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi.

DLH görevlilerinin yardım istemesi üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekiplerine de tepki gösteren vatandaşlar, polislere taşlarla saldırdılar. Polisin göz yaşartıcı gaz ve copla müdahalesi üzerine aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu bazı vatandaşlar fenalık geçirdi.

Baygınlık geçiren vatandaşlara çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti.

DLH görevlilerinin çalışmalarını sürdürdüğü esnada mahallede evi bulunan bazı vatandaşlar ağlayarak tepki gösterdi. Mahalleye iki ay önce ev yaptığını ve geçimini seralarda gündelik işlere giderek sağladığını belirten Esma Uygar, evinin kamulaştırılmasına razı olmadığını söyledi. Uygar, 11 yaşındaki oğluna polislerce biber gazı sıkıldığını savunarak, ?Bu çocuğa gaz sıkılır mı?? dedi.

Bir süre baygınlık geçiren Uygar, mahalleliler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. İsmi öğrenilemeyen bir vatandaş bir polise sarılarak uzun süre ağladı.

Polisin alnına copla vurduğunu iddia eden Neriman Topçu da, alnındaki şişliği göstererek, evlerinin kamulaştırılmasını istemediklerini ve bunun için tepki gösterdiklerini anlattı. Topçu, kendisine vuran polisten şikayetçi olacağını bildirdi.

Polisin göz yaşartıcı gazla müdahalesine maruz kaldığını söyleyen Hurşit Akyüz ise, evlerinin bulunduğu arazinin kendilerine babalarından kaldığını ve tapulu arazileri olduğunu savundu. Akyüz, bölgenin havalimanına dahil edileceğinin söylendiğini ancak kendilerinin vermek istemediklerini ifade ederek, ulaşan bir resmi yazı olmadığını, gelen yetkililerin de böyle bir izinleri olduğunu gösteren bir belgeye sahip olmadıklarını öne sürdü.

Akyüz, polislerin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini, evlerin içine ve araçlara gaz sıktığını iddia etti.

DLH görevlileri, tepkilerin sona ermesinin ardından ölçüm çalışmalarına Çevik Kuvvet ekiplerinin eşliğinde devam ettiler.

Öte yandan, bazı gazetecilerin ölçüm yapılan alanda kumanyalarını yiyen polisleri görüntülemek istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Bazı polisler tepki gösterdi. Fotoğraf ve görüntü alan gazetecilerle polisler arasındaki sözlü tartışma araya giren polis müdürleri tarafından yatıştırıldı.

Bölgede tespit çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber