Öğretmen sevgilisi sorgulanacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Eylül 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'a sansasyonel eylem için geldiği sırada polis tarafından yakalanan Abuzer D. ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, bugün bombacı Abuzer D.'nin msn'den sık sık görüştüğü, ve Batman'da yaşayan ve İstanbul'a getirilen öğretmen sevgilisinin ifadesini alacak. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında olan Songül adlı öğretmene, 'Abuzer D. planladığı eylemlerden size söz etti mi?' sorusu yönlendirilecek.

NOTU YUTMAYA KALKTI

'Metropol bombacısıyım' diyen Abuzer D. ile birlikte tutuklanan Nedret A.'nın üzerinden '4 adet Cern alarm' yazılı bir notun çıktığı ve Nedret A.'nın yakalanınca bunu aniden yutmaya kalkıştığı ortaya çıktı. Notu yutması son anda engellenen Nedret A.'nın savcılıkta bu konuyla ilgili soruları yanıtlamadığı öğrenildi. Savcılığın ulaştığı delillere göre, kanlı eylemlerde kullanılacak bomba sistemi alarmlı bir düzeneğe sahip olacaktı.

MEYDANI DEĞİL, KEDİYİ ÇEKMİŞ

Bombacı Abuzer D.'de ele geçen birçok belgede İstanbul'un kalabalık meydanlarının fotoğraflarının çıktığı öğrenildi. Bombacının kalabalık saatlerde çektiği bu fotoğraflarla eylem planı kurduğu belirtildi. Eminönü'ndeki bir otobüs durağının da fotoğrafını çeken bombacının sorgusunda 'Meydanları değil, kediyi çektim' dediği kaydedildi. Savcılık, bombacının Güngören saldırısı benzeri kanlı eylemler planladığını saptadı.

Seda KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber