Başhekim yardımcısına taciz ve hakaretten para cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2010 20:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Isparta'da görev yaptığı hastanede bir hemşireye sözlü tacizde bulunduğu ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan başhekim yardımcısı, hakkındaki iki suçlamayla toplam 12 bin 480 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Isparta Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde servis sorumlusu hemşire Saadet A'e, sözlü tacizde bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Nisan ayından bu yana yargılanan Ali Y hakkında bugün karar açıklandı.

Hakkındaki idari soruşturma kapsamında Adapazarı'na tayin edilen Ali Y'ın avukatı Mehmet Hakan Koçer, müvekkili hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Koçer, iddia konusu sözlerin, hemşire Saadet A'ya yönelik olmadığını savundu.

Davaya müdahil olarak katılan Türk Hemşireler Derneği'nin avukatı Semra Demir ise, sanık doktor hakkındaki şikayetlerini yineleyerek, hemşire Saadet A'in maruz kaldığı cinsel taciz ve hakarete karşın, şikayetinden sonra önce kentteki başka bir devlet hastanesinde, ardından da toplum sağlığı merkezinde görevlendirildiğini belirtti. Saadet A'in avukatı Cahit Okçu da Dr. Ali Y'ın eylemleri nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada, olay tarihinde serviste nöbetçi olan bazı doktor ve hemşire sağlık görevlileri de tanık olarak dinlendi.İfadelerin ve taleplerin dinlenmesinin ardından Mahkeme Hakimi Fahrettin Cenik, sanık Dr. Ali Y'ın, hemşire Saadet A'e yönelik eylemiyle hakaret suçunun sabit olduğunu, suç kastının yoğunluğu ile ekonomik ve sosyal konumu gözüne alarak bu suçtan 5 bin TL adli para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Hakim Cenik, sanık Ali Y. hakkında sabit olan cinsel taciz suçunda suç kastının yoğun olduğunu belirterek, başhekim yardımcısı olması nedeniyle nüfuzu kötüye kullandığı kanaatine varılan sanığı, cinsel taciz suçundan da 7 bin 480 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanığın her iki suçlamayla toplam 12 bin 480 TL adli para cezasını ödemesine hükmedildi.

?DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ?

Davaya müdahil olarak katılan Türk Hemşireler Derneği'nin Isparta Şube Başkanı ve SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dr. Ali Y. hakkında açılan davanın hemşire Saadet A. lehine sonuçlandığını, derneğin de genel merkez ve şube olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarının yanında olmak amacıyla davaya katıldığını söyledi.

Mahkemenin kararının olası benzer davranışlarla ilgili iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, ?Hemşirelere yönelen ayrımcı ve taciz içeren davranışların sona erdirilebilmesi için önce bütün yöneticilere duyarlı olmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bütün meslektaşlarımıza da haklarına sahip çıkmalarını, kararlı olmalarını, korkmamalarını, umutsuzluğa kapılmamalarını öneriyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber