Fiyatlar geçen yılla aynı, vatandaş balığa doyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 22:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balık sezonu açılmasıyla tüketimde de artış bekleniyor. Konya Balıkçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Recep Yavuz, Konya'da balık fiyatlarının geçen yıllara oranla aynı olduğunu söyledi.

Konyalıların daha fazla balık yemeleri için fiyatları biraz daha düşürmeyi planladıklarını aktaran Yavuz, Ramazan ayında neredeyse hiç satış yapamadıklarını ve Eylül ayında balığın bol olmasından dolayı, satışlarda artış beklediklerini aktardı.

Konya Balıkçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Recep Yavuz, yeni sezondan beklentilerini değerlendirdi. Kırmızı ete yapılan zamların balık satışlarını etkilemediğini anlatan Recep Yavuz, "Balığın ayrı bir müşterisi var. Balık, fiyatlar yüksek de olsa indirimde de olsa tüketiliyor. Balık tüketicisi ayrı olduğu için, ete yapılan zamın balık satış ve tüketimi ile bir alakası yoktur." dedi.

Seyyar satıcılardan balık alınmaması konusunda uyarıda bulunan Dernek Başkanı Yavuz, balığın sürekli satıldığı yerlerden alınması gerektiğini belirtti. Seyyar satıcıların sattıkları balığın sıcağa maruz kaldığına dikkat çeken Yavuz, "Seyyar satıcılar, balığı sokaklarda ve sıcak havalara maruz kalacak şekilde satıyorlar. Bu balıklar sağlıklı değildir." uyarısında bulundu.

Vatandaşların semt pazarlarından, belirli balık dükkanlarından ve balık halinden alışveriş yapmalarını tavsiye eden Recep Yavuz, tüketicilerin balığı nerden aldıklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Tüketimin daha çok kış aylarında olduğunu söyleyen Burak Balıkçılık işletmecisi Ömer Yavuz ise yaz aylarında balık satışlarında durgunluk yaşandığını aktardı. Ramazan Bayramı alışverişi ve okulların açılmasının da vatandaşı ekonomik olarak etkilediğini belirten Yavuz şöyle konuştu: "Bu ayın sonunda satışların iyi olacağını düşünüyoruz. Kırmızı etin zamlanmasına rağmen işlerde bir artış olmadı. Mayıs ve ağustos aylarında en çok somon, levrek ve çupra tüketiliyor. Kış aylarında ise hamsi, istavrit ve palamut tüketiliyor." ifadesini kullandı.

Uzmanlar, balığın haftada en az bir defa tüketilmesi gerektiğini, somonun kalp ve damar rahatsızlıklarına faydalı olduğunu belirtiyor. Hamsi ve sardalye sezonunun başlamasından dolayı uzmanlar, bu balıkların tüketilmesini tavsiye ediyor.

Konya'da bazı balık çeşitlerinin fiyatları şöyle: Hamsi 5 TL, alabalık 6 TL, istavrit 7 TL, kefal 6 TL, sazan 7 TL, somon 7.5 TL, deniz levreği 12 TL, çupra 12 TL, mercan 15 TL ve kuzu balığı 15 TL.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber