KEY Kesintileri Konusunda Açıklama

Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası, "Konut Edindirme Yardımı Bölümü Müdürlüğü", elindeki listelerde hatalı olan bölümleri CD formatında tüm kamu kurumlarına göndererek, hataların giderilmesini istedi. Kamu kurumlarına gönderilen yazıda, benzer hataların bir daha yaşanmaması için, çizelgeler doldurulurken ve KEY kesintileri düzenlendirken dikkat edilmesi gereken hususlar tek tek belirtildi. Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası, Konut Edindirme Yardımı Bölümü Müdürlüğünün yazısı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasfiye halindeki Türkiye Emlak Bankası tarafından yapılan açıklamada; Çizelgelerin doldurulmasında Dikkate alınması gereken hususlar açıklandı.

İşte o hususlar;

Kurumlar dilekçeleri aşağıdaki hususları da dikkate alarak topluca inceleyip EK:2 formatındaki listeyi düzenleyeceklerdir. Düzenlen EK?2 formatı CD halinde geri teslim edilecektir.

KEY Kesintileri Düzenlenirken Dikkat Edilecek Hususlar

1-KEY kesintisi yapılan personelin T.C.Kimlik Numaralarının doğruluğu

2-T.C Nüfus Cüzdanına göre Ad ve Soyadı Kontrolü (Nüfus cüzdanında yazıldığı gibi)

3- KEY kesintisi yapılan personelin T.C.Kimlik numarasına göre Emekli Sicil Numaralarının doğruluğu (www.sgk.gov.tr adresinden çalışan portalındaki E-Hizmet bölümünden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti Emekli Sandığından Kontrolü)

4-Kesinti yapılan miktarların formata uygun olarak düzenlenmesi. Format dışına çıkılmaması

5- Sadece KEY itiraz dilekçesi verenler EK?2 Formatına işlenecektir.

Çizelgelerin doldurulmasında Dikkate alınması gereken hususlar.

Ek 2 Formatındaki Çizelgenin Doldurulmasında Dikkate Alınması Gereken Hususlar;

1-Kurumunuzdaki çalışanlara ait bildirimler sadece tarafınızdan doldurulacaktır.

2-Tablonun doldurulmasında sicil numaraları sütununa Emekli Sandığına tabi çalışan memur personel için ?Emekli Sandığı Sicil Numarası" yazılacaktır. Yardım, miktar ve sürelerine ilişkin bilgiler ile kurum veya kuruluş ad ve unvanı kısaltma yapılmaksızın yazılacaktır.

Kurum Kodu hanesine, Tasarruf Teşvik Uygulamasında kurumunuza verilen kod numarası yazılacaktır. Ödemelerde problem çıkmaması için bu bilgilerin doğruluğu konusunda azami özen gösterilmelidir.

3-"KeyHesapEk2.xls" dosyasını bilgisayarınızdaki "C" diskinin altına kopyalayınız.

4-Dosya açılırken çıkan ara formda "Makroları Etkinleştir" butonunu seçiniz.

5-Her yıl için bilgi girişini o yıl için tanımlanmış olan sayfa (sheet) üzerinde yapınız.

6-Kurum kodu, kurum adı ve diskete çıkış tarihi bilgilerinin sadece "1987" sayfasında tanımlanması yeterlidir, diğer sayfalar için bu bilgiler otomatik olarak "1987" sayfasından alınmaktadır.

7-Satırlar arasında boş satır bırakmayınız. Silme işlemi yapılacaksa tüm satırı değil kolonları ayrı ayrı siliniz.

8-Formüller ilk 500 satır için tanımlandığından dolayı, 500 den fazla kayıt için fazla satır kadar "Ekle (Insert") işlemi yapınız.

9-ÇOK ÖNEMLİ: Sayfalar (sheet) arasında kesinlikle "Tutar" kolonunu içerecek şekilde kopyalama yapmayınız. "Sandık Kodu", "Soyadı", "Adı" kolonlarını kopyalayabilirsiniz.

10-"Adı", "Soyadı" alanlarını boş bırakmayınız. Kişi adlarında kısaltma yapılmayacaktır.

11-Aşağıdaki örnekte gri renkte görülen alanlar bilgi girişinin yapılacağı alanlardır. Bu alanların her birinde kullanıcının yararlanması için "Uyarı"lar konulmuştur. Alanlara tıklandığında uyarılar görülebilir.

12-Aktif sayfa (sheet) üzerinde bilgi girişi tamamlandıktan sonra, sayfa (sheet) değiştirmeden kayıt (save) yapılmalıdır.

13-İlçenize Kurum/Okulların 2008 yılında göndermiş olduğu CD'lerde yukarıda belirtilen bilgilerde çok sayıda hata bulunduğundan; Okullar tarafından gönderilen KEY kesinti listelerinin kesinlikle güncellenmiş olması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber