Sağlık Bakanlığı evde sağlık birimleri tescil işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu : Evde Sağlık Birimleri Tescil İşlemleri

DOSYA

İlgi: a) 01.02.2010 tarih ve 3895 sayılı Yönergemiz,

b) 02.08.2010 tarih ve 31081 sayılı duyuru yazımız.

Evde Sağlık Hizmet Birimlerinin çalışma usul ve esasları ile birim kurulması, asgari araç, gereç ve tıbbi cihaz standardı ile ulaşım araçlarının tahsisi, personel görevlendirilmesi ve asgari personel standardı ilgi (a) sayılı yönergemiz ile belirlenmiştir.

Söz konusu Yönergenin 7 nci maddesi uyarınca Bakanlığımıza ait hastaneler bünyesinde kurulan ve tescil için Bakanlığımıza bildirilen Evde Sağlık Hizmet Birimlerinin fiziki, teknik ve personel donanımı bakımından yeterli düzeyde oluşturulması ve Bakanlığımızca takibinin yapılabilmesi bakımından, tescil için gönderilen birimlerle ilgili bir örneği ekte gönderilen (Ek-1) Evde Sağlık Hizmet Birimi Tescil Formunun her bir birim için ayrı doldurularak vilayet onayı ile birlikte tescil için Bakanlığımıza gönderilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Diğer taraftan ilgi (b) yazımız ile il müdürlüklerimize bağlı A, B ve C grubu genel hastaneler ile göğüs hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kadın doğum ve çocuk dal hastaneleri bünyesinde ?Evde Sağlık Hizmet Birimi? kurulması ve tescil için 15 Eylül 2010 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi istenmiştir.

15.09.2010 tarihi itibariyle Evde Sağlık Birimi kurulan illerimiz ve birim kuran hastanelerimizin Genel Müdürlüğümüzce tespiti yapılmış ve çok sayıda ilimizde Evde Sağlık Hizmetinin başarıyla uygulanmaya başladığı görülmüştür.

Bununla birlikte henüz Evde Sağlık Birimi kurmamış veya tescil için Bakanlığımıza bildirilmemiş illerimizin de olduğu belirlenmiştir.

Yazımız ekindeki (Ek-2) listede yer alan ve bünyesinde Evde Sağlık Hizmet Birimi kurmayan ve/veya tescil için Bakanlığımıza göndermediği tespit edilen illerimizin nedenleri ile birlikte en son durumunun [email protected] adresine bildirilmesi; en kısa zamanda Yönergemiz hükümleri ve ilgi yazımız doğrultusunda birimlerin hizmete başlaması için gerekli önlemlerin Sağlık Müdürlükleri tarafından alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Doç.Dr.İrfan ŞENCAN
Bakan a.
Genel Müdür V.

Ekler:

Ek-1: Evde Sağlık Hizmet Birimi Tescil Formu (1 sayfa)
2: Birim Kurulmamış İller Listesi (1 sayfa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber