Öğretmenler, haftaya bilgisayara kavuşuyor

Haber Giriş : 12 Mart 2005 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki habere ilişkin daha kalıcı görüş alış verişi için Forum bölümü, "Eğitim Öğretim Hizmetleri" kategorisini kullanabilirsiniz.

Öğretmenlere yarı fiyatına verilmesi planlanan 'dizüstü bilgisayar kampanyası' önümüzdeki hafta hayata geçiriliyor. Piyasada 1699 dolardan satılan Toshiba'nın Satellite A50 model bilgisayarının 868 dolara verileceği kampanya, dört ay sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Vakıfbank aracılığıyla, tüm öğretmenleri bilgisayar sahibi yapmak için başlattığı proje önümüzdeki hafta hayata geçecek. Vakıfbank, öğretmenlerin uygun koşullarla dizüstü bilgisayar sahibi olması için açılan ihaleyi kazanan Casper-Datateknik-Sentim Konsorsiyumu ve Toshiba firmasının getireceği bilgisayarlar ile ilgili sözleşmeleri önümüzdeki hafta okullara gönderecek. Kampanyadan faydalanmak isteyen öğretmenler, teknik özellikleri ve fiyatları farklı iki dizüstü bilgisayar seçeneği arasında tercih yapacak. 684 dolar değerindeki dizüstü bilgisayar için öğretmenler Casper, Datateknik'e ait Exper ve Sentim'e ait KRN markalarından birisini seçebilecek. 868 dolar değerindeki dizüstü bilgisayarlar ise Toshiba'nın Satellite A50 modeli olacak. Kampanya süresi ise 4 ay olarak belirlendi.

Dershaneler de dahil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı 14 Mart 2005 pazartesi günü yapılacak basın toplantısıyla konuyu kamuoyuna ve öğretmenlere açıklayacak. MEB İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yusuf Esener özel okullarda ve dershanelerde çalışan öğretmenleri de kampanyaya dahil ettiklerini bildirerek, konuyla ilgili yazıyı il Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderdiklerini belirtti. Diğer kamu çalışanlarını da dahil etmek için bilgisayar firmalarının teklif getirdiğini söyleyen Esener, "Kampanya çok büyük ilgi gördü. Ayrıca kanuni düzenlemeler gerektirdiği için Vakıfbank'a devrettiğimiz kampanyayı, diğer kamu çalışanlarına da yaymak için bilgisayar firmalarından teklifler var. Sanırım kampanya yayılarak daha geniş kapsamlı hale gelecek. Konuyla ilgili Vakıfbank çalışıyor" dedi.

KDV aşılamadı, 'leasing' yok

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı E. Tosun Karay, öğretmenlere verilecek dizüstü bilgisayar fiyatlarının, en son Microsoft'un yaptığı 50 dolarlık indirimle, 684 ve 868 dolarlık fiyatlarda olacağını belirtti. KDV sorununun Vakıfbank tarafından da aşılamadığını bildiren Karay, "Öğretmenlerin daha da ucuz olarak bilgisayarları alması için uğraştık. Yüzde 18'lik KDV 'leasing' ile yüzde 9'a inecekti. Ancak bu kadar indirim leasing için kurulacak şirket ve dolayısıyla başka söylentileri birlikte getirecekti. Vakıfbank'a devrini bile hazmedemeyenler oldu. Bu yüzden leasing yapılmayacak. Ama fiyatlar gerçekten fazlasıyla cazip oldu" diye konuştu.

Bilgisayarların teknik özellikleri

684 dolar değerindeki Casper Prestige KRN Mobilus ve Exper Aktive model dizüstü bilgisayarların teknik özellikleri: 14.1" TFT ekran, 1.3 Ghz Intel Mobil Celeron işlemci, 20 sabit disk, 256 MB hafıza, 24X CD-ROM, stereo hoparlör, faks/modem, ethernet, Türkçe klavye, mini PCI slot üzerine takılı kablosuz ağ kartı, Windows XP Türkçe, çanta.

868 dolar değerindeki Toshiba Satellite A 50 model dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri: 15" TFT renkli ekran, 1.6 Ghz Intel Centrino Pentium M işlemci, 256 MB hafıza, DDR RAM, 40 GB sabit disk, stereo hoparlör, CD-RW/DVD-ROM, 3x USB 2.0, Türkçe klavye, 1x PC CARD type II, faks/modem, ethernet,entegre kablosuz ağ(b/g), Windows XP Türkçe, çanta.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber