Biberonla beslenen bebekte obezite riski

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2010 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İngİltere'de yapılan bir araştırma, anne sütü yerine biberonla ve hazır mamayla beslenen çocukların ileride obez olma ihtimalinin arttığını ortaya çıkardı.

NEVSAL ELEVLİ Londra

Londra'daki Çocuk Sağlığı Enstitüsü uzmanları, 1990'lı yıllarda doğan ve bir kısmı anne sütü, diğerleri ise hazır mamayla beslenen bebekleri yetişkinlik dönemine kadar inceledi. Araştırmacılardan Prof. Atul Singhal, biberonla beslenen bebeklerinse doğal olmayan bir iştah geliştirdikleri belirtildi. Bilim adamları, obezite vakalarının yüzde 20'sinden fazlasını bebeklik yıllarındaki aşırı beslenmenin ortaya çıkardığını söyledi.

Meme ve prostat kanserleri eskisi kadar ölümcül değil

Uzmanlar, meme ve prostat kanserlerinin eskisi kadar ölümcül olmadığını açıkladılar. Teksas Üniversitesi'nden, Doktor Aman Buzdar'ın başkanlığında yürütülen çalışmada, 1944 yılından beri kanser merkezinde tedavi gören kadınların kayıtları incelendiğinde, 1944-55 yıllarında meme kanserine yakal-anmış hastaların 10 seneden fazla yaşama oranı yüzde 16 iken, bugün bu oranın yüzde 74'e çıktığı görüldü. Amerikan Sağlık Araştırmaları Enstitüsü de yaptığı bir açıklamada erkeklerde prostat kanserinden hayatını kaybetme oranında 2006'da, 1999'a göre yüzde 45'lik bir azalma yaşandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber