Numan Kurtulmuş Saadet Partisi'nden ayrıldı/ Video

Haber Giriş : 01 Ekim 2010 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, genel başkanlıktan ve partisinden istifa etti. Kurtulmuş, ''Yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul'a katılmıyorum. Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum'' dedi.

Kurtulmuş, 11 Temmuzda olağanüstü kongreyle başlayan ve mahkemenin vermiş olduğu kararla devam eden sürece ilişkin yeni yol haritasını Genel Merkez önünde açıkladı.

Numan Kurtulmuş, 11 Temmuzdan sonra kendilerine karşı sistematik şekilde ''komplo'' kurulduğunu savunarak, bu sürece gelinmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kongre salonunda başlayan ve devam eden kavgaların büyümesiyle, ipin kopma noktasına geldiğini belirten Kurtulmuş, ''Ama biz 'kan içtik, kızılcık şerbeti içtik' dedik'' diye konuştu.


Kayyum atanmasının bardağı taşıran son olay olduğunu ifade eden Kurtulmuş, geniş istişareler sonrasında bu kararı aldıkları söyledi.

Numan Kurtulmuş, ''Yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul'a katılmıyorum. Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum. Geniş istişareler sonucunda aldığımız karar bir son değil, yeni bir siyasi adımın ilk adımıdır'' diye konuştu.

İŞTE NUMAN KURTULMUŞ'UN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

İşte ?Başbakan Numan? sloganları altında Genel Merkez binasına gelen Kurtulmuş'un yaptığı açıklamadan satır başları:

Her şeyden önce bir teşekkür borçluyum. Bu süreçte sabırla kararımızı bekleyen bütün teşkilatımıza, bu süreci bizimle paylaşan değerli basın mensubu kardeşlerime teşekkür ederim.

Kongremizden bu yana gerek medyada gerekse Türkiye kamuoyunda gösterilen ilginin, siyasi hareketimizin gelişmekte olduğunun en açık kanıtıdır.

Bu açıklamayı bugüne kadar yapmalıydık. Ancak bunu yapmamanın 3 nedeni vardır. Birincisi kongre salonunda başlayan gerginliklerin daha fazla büyümesini istemedik. Herkes aklı selimle düşünmesini istedik.

Aramızdaki gönül ilişkimiz masamıza tabak çanak atıldığında kopmuştu.

Ancak kayyum atanması bardağı taşıran son damla olmuştur.

BUGÜNE KADAR KONUŞMADIK

Bir diğer neden referandum sürecidir. Evet oylarının azalmaması için açıklamamızı bugüne kadar tehir ettik.

Bir diğer neden ise, bu kararı sadece benim verecek olmamamdır.

Çok geniş anlamda istişarelerimizi yaptık.

Aziz milletim bu noktaya hemen nasıl gelindi. Biz bir kongre yapmadığımız ya da kaybettiğimiz için böyle bir süreçle karşılaşmadık kongre yaptığımız ve kazandığımız için böyle sonuçla karşılaştık.

Açılan davalardan biri geçen hafta sonuçlanan kayyum davasıdır. Son kayyum davasının Türkiye siyaseti üzerinde büyük bir etki yapmıştır.

Bir yerel mahkemenin tek hakimi tarafından kayyum davası sonuçlanmıştır. Mahkeme ile ilgili bir şey söylemeyeceğim.

Yargı süreciyle ilgili bir şey demeyeceğim. İşin siyasal yönüne dikkat çekmek isterim. Bu kayyum davası Türki,ye siyasetine nasıl olağan dışı yollardan müdahale edilebildiğinin çok açık kanıtıdır.

Bu artık SP ve Numan Kurtulmuş'un değil tüm Türkiye siyasetinin meselesidir.

CEZALANDIRILIYORUZ ÇÜNKÜ...

Biz sistemli bir şekilde bir komployla karşı karşıya bırakıldık. Ancak milletimiz buradadır ve bizi boğmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Numan Kurtulmuş ve arkadaşları başarısız oldukları için değil SP'yi siyasetin yıldızı haline getirdiği için cezalandırılıyor.

Numan Kurtulmuş ve arkadaşları siyasette kavga ve kargaşa getirdikleri için değil siyasete yeni bir tarz getirdikleri için cezalandırılıyor.

Bunu yapanlar utansın bizim utanacak sıkılacak hiçbir sözümüz hiçbir işimiz yok.

Sen misin Çağlayan Meydanı'nda İsrail zulmüne karşı yüzbinleri toplayan, siz misiniz Mavi Marmara katliamının karşısına insanlık abidesi olarak dikilenler, siz misiniz Doğu Türkistan'da yaşananlara karşı çıkanlar. Siz misiniz mayınlı araziler peşkeş çekilmesin diye halkın çıkarlarını savunanlar.

Biz alemlerin Rabbi'nden başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğiz.

Meydana gelen gelişmeler yönetim anlayışı üslup farklılıklarını ortaya koymuştur.

BU PARTİDE SİYASET YAPMA İMKANI KALMADI

Artık bu parti içinde siyaset yapma imkanımız kalmamıştır.

Bizler içe kapanık yapılar oluşturmak yerine milletimize açılmaya gayret ettik. Şahıslara değil ilkelere bağlılığı esas aldık.

AA - HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber