Üniversite yurdunda yer bulamayan öğrenciler mescitte kalıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun dolu olması ve özel yurtların da pahalı nedeniyle üniversite mescidinde yatıyor. Öğrenciler, özel yurtların pahalı olması nedeniyle sokakta kalmamak için mescitte kaldıklarını söyledi.

Öğrenci sayısı 65 bine ulaşan Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciler, barınma sorunu yaşıyor. Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu'nun ve özel yurtların dolmasından dolayı kalacak yer sıkıntısı çekiyor. Özel yurtların çok pahalı olmasından dolayı da birçok öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu'nda sıra bekliyor. Yer bulayan bazı öğrenciler ise sokakta kalmamak için üniversite mescidinde yatıp kalkıyor. Mescitte kalan öğrenciler, bu süre zarfından şehirde kalacak yer arıyor. Üniversitenin açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen barınma sorununu çözemeyen yaklaşık 10 öğrenci mescitte yatıp kalkmaya başladı.

Durumu tirajikomik olarak niteleyen öğrenciler, üniversiteye büyük umutlarla geldiklerini belirterek, kalacak yer bulamamalarının ise kendilerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti.

Kredi Yurtlar Kurumunun dolu olmasından dolayı yurtta sıra beklediklerini ifade eden mağdur öğrenciler, KYK'da uzun süre sıranın kendilerine gelmeyeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Sorunun kısa vadeli çözümünü üniversite mescidinde kalmakta bulduklarını söyleyen öğrenciler kalacak yer bulmak için arayışlarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber