Meclis dilini düzeltecek maçoluk dönemi bitiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ekim 2010 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, mevcut yasalardaki ?erkek egemen dili' düzeltmek için harekete geçti. Buna göre yasama uzmanları ?toplumsal cinsiyet' eğitimine alınacak

Meclis ?dilini düzeltecek'. Kadınların eşitsizliğe uğramasına yol açan ?toplumsal cinsiyet' algısının yasamanın çalışmalarına da yansımasını önlemek için TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler'in işbirliğiyle Meclis yasama uzmanlarına eğitim verilecek. Eğitimle yasa metinlerindeki ?erkek egemen dil?in azaltılması amaçlanıyor. Üç hafta sürecek olan eğitim, yarın başlayacak.

EZBERLER BOZULACAK

Eğitim programı üç ayrı grup halinde 4-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hayatın pek çok alanına hakim olan ?erkek egemen dil?in yol açtığı olumsuzlukların temel kavramlarından birisi olarak değerlendiriliyor. Biyolojik cinsiyet anne karnında oluşurken, ?toplumsal cinsiyet? ise doğduktan sonra belirleniyor. ?Kızlar şöyle olur, erkekler böyle olur? aşılamaları ?toplumsal cinsiyet?i öğretiyor. Cinsler arası eşitsizliğe yol açan durum, yasama faaliyetlerine de yansıyor. Seminer, hataların nasıl giderilebileceğini örneklerle öğretmeyi amaçlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber