Bes canın bedeli sadece on ay

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 03 Ekim 2010 23:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- ELİF CANER/BURSA

Geçen sene Kurban Bayramı'nda otomobiliyle otobüs durağına dalarak beş kadını canından eden üniversiteli genç, 10 ay sonra tahliye edildi

Bursa'da aşırı hız yaptığı otomobiliyle durakta bekleyenlerin arasına dalıp beş kadının ölümüne neden olan üniversite öğrencisi Atıl Arda Yavuz, beş yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Yavuz'un cezaevinde kaldığı 10 ay süreyi dikkate alarak tahliye kararı verdi.

Hakkında, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Taksirle beş kadının ölümüne sebep olmak" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Atıl Arda Yavuz, tahliye edildi. Dün yapılan duruşmada tutuklu sanık Yavuz, hazır bulundu. Kazada ölenlerin yakınlarının da geldiği duruşmada Yavuz son sözü sorulduğunda susmayı tercih etti.

Ölenlerin yakınları isyan etti

Duruşma sonunda mahkeme heyeti Yavuz'u toplam beş yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanığın cezaevinde yattığı 10 aylık süreyi dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı.

Bu sırada mahkeme başkanının sanığa verilen cezanın bir başka suçu işlememesi koşuluyla ertelenmesi talebi heyetin diğer üyeleri tarafından kabul edilmedi. Verilen cezayı az bulan ölenlerin yakınları karara tepki gösterip temyiz haklarını kullanacaklarını söylediler.

Otobüs bekleyenleri ezmişti

Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Kavşağı'nda 29 Kasım 2009'da (Kurban Bayramı'nın üçüncü günü) meydana gelen trafik kazasında, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Yavuz yönetimindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak 'Metro Market' önünde bulunan durağa girdi. Takla atarak durabilen otomobilin neden olduğu kazada, durakta otobüs bekleyen Resmiye Yurteri (64), Semra Çetin (47), Hikmet Dikici (43) ve Ebru Candaş (21) olay yerinde Cevriye Tokpınar (51) ise kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Beş kişinin de yaralandığı kazadan hafif sıyrıklarla kurtulup gözaltına alınan sürücü Atıl Arda Yavuz, Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye götürülürken gazetecilere, "Onları çok iyi anlıyorum. Ben de yedi yaşındaki kardeşim Cansu'yu trafik kazasında kaybetmiştim. Özür diliyorum" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber