Türk Büro-Sen: Gelir idaresi tasarısı revize edilmezse eve gitmeyeceğiz

Haber Giriş : 13 Mart 2005 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen), TBMM'ye sevk edilen Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili yasa tasarısının revize edilmemesi durumunda, 16 Mart Çarşamba günü hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanacaklarını ve akşam da işyerlerini terk etmeyeceklerini bildirdi.

Türk Büro-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, hükümet tarafından hazırlanarak TBMM'ye sevk edilen ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nca bir alt komisyona gönderilen tasarı eleştirildi. Yapılan açıklamada, ''Karmaşık, uygulanması güç ve vergi adaletinin olmadığı bir zemindeki yeniden yapılandırma söylemleri başta halkımız olmak üzere bütün ilgili kesimleri kandırmaktan başka bir şey değildir'' denildi.

Tasarının bu haliyle Gelir İdaresi çalışanlarını hiçe sayan bir düzenleme olduğu öne sürülen açıklamada, Gelir İdaresi'nde çalışanların yaklaşık 10 gündür bir infialin içerisinde oldukları belirtildi. Açıklamada, sendikanın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri nezdinde yaptığı girişimler sonucu tasarının alt komisyona gönderilmesinin sağlandığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, kamuoyu oluşturmak ve alt komisyon üyelerinin dikkatini çekmek amacıyla, 14-15 Mart tarihlerinde talepleri içeren faks eylemi, 16 Mart Çarşamba günü de kitlesel basın açıklamaları yapılacağı, tasarının revize edilmemesi halinde ise hizmet üretiminden gelen gücün kullanılacağı ve akşam da iş yerlerini terk etmeyerek, çalışanların sabahlayacağı ifade edildi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber