Toplu görüşmelerdeki şiddet Kamu-Sen'e yakışmamıştır

5 Ekimde, Uzlaştırma Kurulu Kararını kararı görüşmek üzere Kamu İşveren Kurulu ile Kamu-Sen heyeti bir araya geldi. Yapılan görüşmede, Kamu İşveren Heyeti, Uzlaştırma Kurulu kararının kabul edilemeyeceğini Kamu Sen temsilcilerine bildirdi. Görüşme bitti ve tutanaklar hazırlandı. Ancak, bu esnada, hoş olmayan ve utanç duyulacak bir şey oldu. İçinde sendika başkanlarının da olduğu Kamu Sen heyeti, tutanağın verilmemesini gerekçe göstererek bir üst düzey bürokratı darp etti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Ekim 2010 tarihinde yaşanan nahoş olayda, Kamu Sen heyeti, görüşme tutanağının hemen verilmesini istemiş, görevliler ise ertesi gün verilebileceğini belirtmiştir. Sadece bu gerekçeden dolayı, Başbakanlık Merkez binada arbede çıkarılmıştır.

Gerekçesi ne olursa olsun, ortaya çıkan arbede ve yaşananlar, hoş bir görüntü değildir.

Tüm Devlet memurlarına hareketleri ile örnek olması gereken sendika yöneticilerinin, konuşma ile çözülemeyen bir konuda hemen şiddet yoluna başvurması, tasvip edilememez.

İleri sürülen gerekçe düşünüldüğünde, "ortaya çıkan görüntü buna değer mi?" diye sendika yönetiminin, en başta da sayın Bircan Akyıldız'ın düşünmesi gerekmektedir.

Yapılan zam pazarlığında, referandum sonrasında gerilen sinirlerin ve siyasilerce karşılanmayan taleplerin faturasının kamu görevlisine çıkarılması çok çirkin bir görüntü oluşturmuştur.

6 Ekim 2010 tarihli Milliyet gazetesi haberine yansıyan bu skandal durum, bize göre görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bu nedenle, uygulanan şiddetin ve ortaya çıkan görüntünün, memur haklarını savunduğunu belirten bir sendika yönetimine yakışmadığını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber