'2009 sonuçlarına göre yerleştirme yapılsın' demek ne kadar doğrudur?

Memurlar.net olarak hiçbir zaman eleştiriden kaçmadık. Bu nedenle başka hiçbir yerde görülemeyeceği şekilde, eleştiri içeren yorumları da yayınlamaktayız. Ancak KPSS skandalı sonrasında gelen taleplerin bir kısmı gerçekten de artık hoş olmamaktadır. Bir kısım adaylar, kendi menfaatini düşünerek bu doğrultuda yayın yapılmasını istemekte, istenen şekilde yayın yapılmayınca da, eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Oysaki her talep bize göre doğru değildir. Bir talep aynı zaman da kamusal fayda da içermelidirki, dikkate alınabilsin... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'de kopya skandalı sonrasında, şu iki talebin yayına alınmamasından dolayı eleştirilmek, bizleri üzmektedir:

1- Öğretmen atamalarının iptal olması sonrasında, geçen yıl sınava girmiş öğretmen adayları, sadece 2009 sınav sonuçlarına göre öğretmen ataması yapılmasını istemiştir.

Oysaki, sadece 2010 yılı sınavına girerek öğretmen olmaya çalışan binlerce aday bulunmaktadır. Bu adaylar, kendilerinden kaynaklanan bir hata olmamasına rağmen, girmiş oldukları 2010 yılı Eğitim Bilimleri sınavı iptal olmuş ve mağdur olmuşlardır. Ancak, bu durumu fırsata dönüştürmeye çalışmak ve sınırlı sayıda öğretmen kadrosuna, geçen yılın puanları ile başvuru alınmasını istemek, kamusal yararın dışında, insani açıdan da uygun değildir.

2- KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavı ertelenince, Lisans mezunları yerleştirmenin ertelenmemesini; Önlisans ve Ortaöğretim mezunları da, 2009 yılına göre yerleştirme yapılmasını istemiştir.

Oysaki, merkezi yerleştirme işlemleri bir bütün olarak yürütülmektedir. Tüm kurumlardan talepler alınmakta ve üzerinde günler süren incelemeler yapılmaktadır. Bu derece yoğun bir süreç içerisinde, ayrıca lisans mezunlarının ayrıştırılarak ayrı bir yerleştirme yapılmasını, önlisans ve ortaöğretim için ayrı bir yerleştirme yapılmasını istemek sadece kamuya yüktür. Ortaya çıkan durumu, yerleştirmeyi yapacak olan memurlar da istememiştir. Ancak sonuçta, sınav ertelendiğine göre yerleştirmenin de ertelenmesi ve bir bütün olarak yürütülen KPSS tercih işlemleri için yeni tarihin belirlenmesi en doğal durumdur.

Memurlar.net olarak, bizlere gelen talepleri, ilgilisi ve mağduru ne kadar çok olursa olsun veya mevzuat bağlamında ne kadar doğru olursa olsun, bir kamusal yarar süzgecinden geçirme zorunluluğu hissetmekteyiz. Böyle yapmaz isek, hem ziyaretçiler nezdinde hem de kamu kurumları nezdinde komik duruma düşeriz.

Bu nedenle, yukarıdaki talepleri, bir tür fırsatçılık olarak görmekte ve bu ihtirasın insan kişiliğini yıprattığını düşünmekteyiz. Memurlar.net olarak bu türden bir insani zaafları sayfalarımıza aktarmayı uygun bulmuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber