Üniversiteliler para toplanmasını protesto etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih TURAN

KARADENİZ Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, KTÜ Vakfı adına kendilerinden para toplanmasını protesto etti.

Atatürk Alanı'nda toplanan bir grup öğrenci, vakıf adına para alınmasına tepki gösterdi, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e ağır eleştirlerde bulundu. ?Eğitim haktır satılamaz', ?Haraç vermekten bıktık artık', ?Rektör elini cebimizden çek' sloganları atan yaklaşık 150 öğrenci, eğitimin anayasal bir hak olduğunu savundu.

Grup adına açıklamada bulunan KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Emre Karagöz, ?KTÜ'de 5 yıl önce bir uygulama başlatıldı. Adı ?zorunlu bağış' uygulaması. Yardıma muhtaç öğrencilere burs vermek ve okulun ihtiyaçlarını karşılamak bahanesiyle yeni kayıt olan öğrencilerden 100, diğerlerinden ise 25 lira zorunlu bağış toplanıyor. Bilinmelidir ki parasız eğitim Anayasal hak, hırsızlık ise suçtur. Bizler hakkımızı almadan, hırsızlar cezasını bulmadan bu işin peşini bırakmayacağız? dedi. Öğrenciler basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber