Kanser olduğu için hizmet sözleşmesi fesih ediliyor... 4B esasları neden değiştirilmiyor?

12 Nisan 2010 tarihinde, önemli bir Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı yayınlamıştık. Söz konusu bu kararda, 4B Esaslarında yer alan "Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir." hükmünün hukuka uygun bulunmadığı belirtilmiştir. Ancak 12 Nisan'dan bu yana hala 4B esasları değiştirilmemiştir. Hem bugün gazetelere yansıyan bir haber, hem de memurlar.net forumunda dile getirilen bir acı, bir an önce bu esasların değiştirilmesinin gerekliliğini göstermektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net üyesi "fatihfatih" rumuzlu üye kanser tedavisi gördüğü için, 14.09.2010 tarihinde hizmet sözleşmesinin fesih edildiğini belirtmektedir.

Kanser veya uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalıktan dolayı hizmet sözleşmesinin fesih edilmesi çok acı bir durumdur. Yaşanan bu olay, vicdanları kanatmaktadır.

Üstelik ortaya çıkan bir durum, mahkeme kararlarına rağmen kamunun kaplumbağa hızıyla hareket etmesinden kaynaklanmaktadır.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun kararı 12 Nisan 2010 tarihinde memurlar.net'te yayımlanmıştır. Ancak Nisan ayından bu yana Esaslar değiştirilmemiştir.

Daha büyük sorunların önüne geçilebilmesi amacıyla bir an önce bu Esasların değiştirilmesi ve hizmet sözleşmesi fesih olanlar için geçici bir madde konulması gerekmektedir.

Sorumlu ve yetkili kurumları duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı için tıklayınız.

Sözleşmesi fesih edilen memurlar.net üyesinin feryadını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber