Saadet Partisi'nden 400 kişi daha istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi (SP) İstanbul Gençlik Kolları üyesi 400 kişi, partiden istifa ederek yola Numan kurtulmuş'la devam etme kararı aldı.

SP'nden kopuşlar sürüyor. Numan Kurtulmuş'un partiden istifa etmesinin ardından başlayan istifa furyasına partinin İstanbul Gençlik Kolları da eklendi. Partinin Gençlik Kollarına üye 400 kişi istifa etti.

SP İstanbul Gençlik Kolları Başkanvekili İhsan Sorar, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul gençliğini istifaya götüren gerekçeleri sıraladı. Geçmişin değerlerinden vazgeçmediklerini söyleyen İhsan Sorar, amaçlarının 40 yıllık siyasi anlayışlarını bu günün diline uygun bir çerçevede Türk milletine sunmak olduğunu aktardı. Fikri mücadeleden hiç ayrılmadıklarını vurgulayan Sorar, "Kişileri değil fikirleri savunduk. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmanın yollarını aradık. Zaman zaman bu çabalarımız gölgelenmek istense de kimseyi kırmadan ısrarla duruşumuzu koruduk. Bunca müdahaleye karşın son ana kadar vakarımızı bozmadık. Kongre salonunda ve sonrasındaki gelişmeler hakkında yeni bir şey söylemek istemiyoruz. Yaşanan bütün olaylar siyasal tarihe ne yazık ki kara bir leke olarak düşmüştür. 1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'nın 'Önce Ahlak ve Maneviyat' ilkesiyle başlattığı 'Yeniden Büyük Türkiye' ve 'Yeni Bir Dünya' siyasetimizi artık Saadet Partisi'nde yürütme imkanı kalmamıştır." dedi.

Kimsenin kalbini kırmadan, her şeye rağmen tüm haklarını helal ettiklerini belirten İhsan Sorar, "Şahsım ve 12 il başkan yardımcımız, 32 il yönetim kurulu üyemiz, birçok ilçe başkanı ve 400'ü aşkın il gençlik kolları üyesiyle birlikte uzun yıllar emek verdiğimiz Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz. Biz gençler, bundan sonra çalışmalarımıza Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un öncülük ettiği yeni medeniyet siyasetinde devam edeceğiz. Tüm insanların özgürlüğü, adaleti ve refahı için var gücümüzle çalışmak; yeni ve adil bir dünyanın kuruluşuna katkı sağlamak adına Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yanında olacağız." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber