SP'de 5 GİK üyesi istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi(SP) Genel İdare Kurulu'na(GİK) Kocaeli'nden giren Mehmet Batuk, Talha Kös, Yahya Coşkun, Seyfettin Öztürk ve Emre Bağce düzenledikleri basın toplantısı ile SP'den ayrıldıklarını açıkladı.

SP'de 11 Temmuz kongresi sonrasında parti içerisinde başlayan çekişme Numan Kurtulmuş'un partinden ayrılması ile sonuçlanmıştı. Kurtulmuş'un ardından partide istifalar arkası kesilmeden gelmeye başladı. Kocaeli'nde GİK Üyesi olan eski Milletvekili Mehmet Batuk, Talha Kös, Yahya Coşkun, Seyfettin Öztürk ve Emre Bağce düzenledikleri basın toplantısı ile görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini açıkladı. Ayaz Pastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan SP eski İl Başkanı Erol Pekcan, "Numan Bey ile birlikte hareket ettiğimizden kendisiyle yola çıktık. SP içerisinde siyaset yapma imkanımız kalmadığı için istifa ettik. Mehmet Batuk'un başkanlığında kentimizde çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

GİK eski Üyesi Mehmet Batuk, "11 Temmuz kongresinde seçilmiş 5 GİK üyesi olarak karşınızdayız. Kocaeli'nden 5 arkadaş olarak GİK üyeliğine seçilmiştik. Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş ile birlikte siyasete devam etme kararı aldık. Sadece bizler değil, 75 kişilik GİK üyelerinden 70 tanesi beraberce devam etme kararı aldık. O dönemdeki çalışmaları hep saygıyla anacağız. Düşüncelerimizden pozisyonumuzda bir değişiklik yoktur. Sadece aramızdaki fark üslup ve yönetim farkıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Parti çalışmalarına devam ettiklerini belirten Batuk, "Bir yer belirlenmesi yönünde çalışmalarımız başlamıştır. Siyasi çalışmaları arkadaşlarımız kendi yerlerinde yapmaktadırlar. Bir iki ay içerisinde hukuken siyasi parti kurulacaktır. Geniş bir ilgi görüyoruz. SP'den arkadaşlarımızın yanı sıra daha önce siyaset yapmayan veya diğer siyasi partilerde yapan arkadaşlarımız ilgi göstermektedirler. Genel Başkanımız Kurtulmuş'un istifası sonrasında geniş bir değerlendirme yaptık." dedi. Siyasi düşüncesinin değişmediğini vurgulayan Batuk, "Yeni parti kuracağız. Tüzük, program, isim ve amblem bir de parti yeri çalışması yapan komisyonlarımız var. Genel seçimlere mutlaka katılacağız." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber