Tatvan Feribot Müdürlüğü'ne personel alımında usulsüzlük iddiası

Haber Giriş : 10 Ekim 2010 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan ilçesinde bulunan Vangölü feribot işletme Müdürlüğüne gizli bir şekilde işe alınan 38 personel hakkında açıklama yapan denizcilik Sendikası Tatvan Şube Başkanı Hallaç Aygün alımların şaibeli olduğunu söyleyerek çok sert sözler kullandı.

Denizcilik Tatvan Şube Başkanı Aygün açıklamasında; Değerli arkadaşlar sizlerinde söylemiş olduğu gibi 38 personel dün itibarı ile SGK'ye girişleri yaptırılmış, göreve başlamıştır. İş başı yapmışlardır, duyumunuzda doğrudur ancak burada bu personellerin işe başlatılmasında ve çalışmalarında bizim hiçbir bilgimiz yok haberimizde olmadı dedi.

Aygün; Bizde böyle sizin buraya gelişinizle duyduk, söz konusu 38 arkadaşı burada gördük. Tabiî ki bu personellerle hiç kimsenin ilişkisi ve ilgisi yok. Ancak ne şekilde alınmış, nasıl alınmış, ne şekilde personel buraya gönderilmiş onun sıkıntısını doğrusunu isterseniz bizde çekmekteyiz. Çünkü tamamıyla gizli bir şekilde yapılmıştır. Entrika kokan bir yerleştirme olduğunu ifade ederek, bunun da TCDD Genel Müdürlüğüne yakışmayan bir davranış olduğunu söyledi.

Bunu kim yapmış her neden yapmışsa, her nasıl yapmışsa lütfen bunu bir kez daha düşünsün değerli çok değer verdiğimiz Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın bünyesinde bulunan kurumlarda birilerinin böyle gelişigüzel hareketlerde bulunmasına müsaade etmeyeceğine ve bizlerde müsaade etmeyeceğimizi bunu da burada belirtmek istiyorum diyen Başkan Aygün, ?Bu duyumlar doğrudur, fakat doğrusunu isterseniz bizim şimdi onu araştırma bir konuda bulunmadığımızı öncelikle belirteyim. Bu Cumhuriyet Başsavcılığımızın işi, Cumhuriyet Savcılarının bu konuya el koyması gerekmektedir, bu süreçte bunu yapmamalarının tek sebebi referandum sürecinde doğabilecek sıkıntılardan dolayı yapılmamıştır. Ama acı bir şeyden kaçmışlar, 6 ay sonra Türkiye'de seçim var. Referandum süreci sekteye uğratılmasın diye düşünenler kendi seçimlerini hiç mi düşünmediler diyerek Gizli gizli böyle entrikalar, entrika çevirici işlerde bulunup ta 38 tane memleket evladını getirip insanları karşı karşıya getirecek konumlara getirmişlerdir dedi.

Bizim Denizciler Sendikası olarak çalışma ve iş noktasında hiçbir tepkimiz olmaz, ve biz isteriz ki bir kişinin istihdamı bir fazlası, bir fazlası olsun. İstihdama karşı bir duruşumuz söz konusu değildir. Memleket evlatlarının burada işe yerleştirilmesinde bizim gurur kaynağımızdır. Bizim övüne bileceğimiz en güzel unsurdur. Hele bir de bu AK Partinin bu bölgede yapmış olduğu hizmetlere böyle basit bir şeyde gölgede bırakmasına gönlümüz razı olmayacaktır diyen Aygün; Ancak benim karşı çıktığım tek konu şu bunu kim neden ve niçin bu entrikalarla, bu gizlilikle bu işe el attı. Çok üzüldüğüm bir konu daha var, çok değer verilen bir Yargı Hakimi, burada kura çekilirken bu komisyonun başkanlığını yapmış olan bir insan çok adalet ve hakkaniyet ölçülerini oturtarak o kurayı yaptırmış, ve bunun akabinde öyle bir insana, öyle bir değere sahip bu yanlışın yapılmasının kabul edilebilecek ve içimize sindirebileceğimiz bir konu değildir şeklinde konuştu.

Aygün; konuşmasının devamında bir sendika olarak ta bizler asla çalışma işe yerleşmeye karşı değiliz, fakat bu sıkıntıların, anılan kişilerden çok değişik doyumlarla farklı çirkin şeylerin yapıldığını, pazarlıklara bile dönüştürüldüğünün doyumları ile piyasanın çalkalandığını söyleyerek yine de bütün insanları ve memleketi mutedil olmaya davet ediyoruz. Fakat mutlaka bu konuya yetkililerin el atacağı inancıda bende tamdır. Şimdi bu son 38 personeli başlangıç gününden bu iki aylık sürecinde bu güne kadar kurum içersinde personel ve özlük işleri olan servis şefliğine herhangi bir bilgi verilmemiştir. Cumhuriyet savcılıklarından belgeleri alınmış mı, alınmamış mı bu bilinmiyordur. Kişilerin güvenlik araştırmaları var mı, yok mu bu da yok. Bütün bunlar sadece keyfilik olan bir yerleştirme olduğunu, keyfilikle insanları huzursuz etmelerinden dolayı bizim rahatsızlığımız söz konusu, yoksa biz insanların işe girmesinden rahatsız değiliz. Biz elbette ki isteriz işsizlik asgariye insin, elbette isteriz ki memlekette milyarlarca para aksın ama eğer birileri ?Sosyal Güvenlik Kurumu girişini 45 gün önceden bu güne kadarda gizli tutmuşsa burada Cumhuriyet Başsavcısı ve Özel Yetkili Savcıları Bitlis'te olmuyorsa, Ankara'daki Cumhuriyet Baş Savcılarının bu konuya el atmalarını özellikle istirham ediyoruz.? ve bununla beraber çok önemsediğim bir sözü söylemek istiyorum diyerek burada ?üstünlerin hukuku değil, adaletin hukukun üstünlüğünün bu iş yerinde işlemesini istiyoruz.? Bu kuruluşa ve bu hükümete bu yaraşır dedi.

Gazete13

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber