Hastane seyyar kuvöz icat etti, bebekler daha hızlı ve güvenli taşınıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Piyasada mobil kuvöz bulamayan Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi yetkilileri, tekerlekli sedye gövdesi ile kuvözü birbirine monte ederek seyyar kuvöz yaptı. Artık erken doğan bebekler, seyyar kuvöz yardımıyla daha hızlı ve güvenli taşınacak.

Seyyar kuvöz çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, yeni doğan bakım servisinde en nazik hizmeti erken doğan bebeklere verdiklerini belirtti.

Hayati tehlikesi bulunan bebeklerin soğuktan ve oksijensizlikten etkilenebildiğini dile getiren Tekin, "Prematüre bebeklerin transport kuvöz dediğimiz nakliye kuvözleri ile taşınması çok önemli bir problemdi. Daha önce ayakları olmayan düz kutu tarzlı kuvözler kullanıyorduk. Bunlar da taşınma sırasında hasta güvenliği için riskliydi, bebeklerin düşürülme tehlikesi vardı. Hem de taşımada gecikmelere yol açarak, hastanın daha kısa sürede taşınmasına engel oluyorlardı."

Piyasada yapmış oldukları araştırmada tekerlekle taşınabilen kuvöz olmadığını gördüklerini anlatan Tekin, "Bir araştırmaya yöneldik. Var olan katlanabilen ambulans sedyeleri ile kutu tarzı olan sedyeleri bir vida yardımıyla entegre olabilecek şekilde birbirlerine monte ettik. Hızlı ve kolay taşınabilen ayakları olan katlandığında ambulansa kolayca konabilen ve kilitlenerek güvenli bir şekilde kuvözün taşımasını sağlayabilen bir sistem oluşturduk. İki aydır güvenle kullanabiliyoruz.'' diye konuştu.

Başhekim Tekin, artık taşınabilen tüm prematüre ve yeni doğan yoğun bakımlık vakalar bu kuvöz ile taşınabildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber