Erdoğan'ın HSYK'daki istifalara yanıtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasında "Şimdi HSYK'da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Bunu adı dört dörtlük şovdur. Yargıtay'da Danıştay'da işimiz var deyin de biz de sizi anlayalım." dedi.

HSYK'DAKİ İSTİFALARA SERT YORUM

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu millet herkese hakettiği değeri vermiştir. Beğenirler, beğenmezler. Ama demokrasilerde son sözü millet söyler. Millet adına karar veren yürütme erki de yargı erki de bu kararı içine sindirmek zorundadır. Şimdi dikkat ediniz. Biz bir Anayasa değişiklik taslağını milletin Meclisine getirdik. Kendi arkadaşlarını oy kabinine bir göndermeye korktular. Sonra meydanlara çıkıp millete oy vermeye gidin Hayır verin dediler. Bu bir çelişki değil mi? Biz hakem millettir millet son sözü söyler dedik.

Biz 14 gün çalıştık Meclis'te ve çalışmayı geçirdik. Bunlar ne yaptı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Sonra ne oldu. Anayasa Mahkemesi bir kaç düzeltme yaparak halka gönderdi. Hani siz yasalara Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına saygılıydınız.

Onlara siyaset yapacaksanız bir partinin çatısı altına girin dedik. Onlar ne dediler. "Yargıyı yıpratıyorlar dediler. Makamlarını koltuklarını siyaset yapmak için kullandılar. Şimdi HSYK'da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Yani sizin elinizi tutan yok. Geç de kaldınız. Bunu adı dört dörtlük şovdur. Çalıştırılmıyoruz falan işin bahanesidir. 14 Ağustos'a kadar çalıştırılıyordunuz da şimdi mi çalıştırılmıyorsunuz. Erzurum'daki arkadaşlarınızın kararına müdahale eden siz değilmiydiniz. Başka yerelere müdahale ederken çalışıyordunuz da şimdi mi çalışamıyorsunuz. Baskın gibi kararlar alırken çalışıyordunuz. Yargıtay'da Danıştay'da işimiz var deyin de biz de sizi anlayalım. Ayın 17'sinde atılacak adımlarla bu boşluk dolacaktır. Sistem yolundadır. Herhangi bir aksama sözkonusu değildir. Bu olay milletin evet dediği Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olarak göstermiştir. Millet üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demiştir. Milletin zihniyetini bulandırmak isteyenlerin millet iradesini nasıl sindiremediği ortaya çıktı"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber