'Son bin yılın en soğuk kışı' yalanına kömürcüler de inanmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Bu sene bin yılın en soğuk kışı yaşanacak' haberlerine ne kömürcüler ne de vatandaşlar itibar etti. Öyle ki kömür fiyatları artmak yerine ucuzladı. Yılda 40 bin ton kömür satışı yapan Kömür Tevzi'de 1 ton kaloriferlik kömür fiyatı 590 liradan 530 liraya düştü.

Özellikle Türkiye'nin karasal iklim görülen iç kesimlerinde kış koşulları oldukça çetin geçiyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan illerde soğuk hava senenin büyük bir bölümünde hakim oluyor. Bu nedenle buralardaki kentlerde yaşayan vatandaşlar gelirlerinin önemli bir kısmını ısınma ihtiyaçları için harcıyor. Türkiye'nin batı illerinin aksine iç bölgelerdeki vatandaşlar kışlık odun ve kömür ihtiyaçlarını yaz aylarından itibaren almaya başlıyor. Gazete ve televizyonlarda çıkan 'son bin yılın en soğuk kışı olacak' haberleri ise önceleri vatandaşları tedirgin etti. Meteorolojinin 'bin yılın soğukları yaşanacak' haberlerini yalanlayan açıklamaları vatandaşların yüreğine su serpti.

Kışların çetin geçtiği şehirlerden Sivas'ta da vatandaşlar, kışlık kömür ihtiyacını almak için gittikleri kömürcüde bir sürprizle karşılaştı. Meteorolojinin açıklamaları doğrultusunda bir önceki yıl aldıkları miktarda kömür siparişi veren vatandaşlar, kömürdeki fiyat indirimi şaşkınlığını da yaşadı. Sivas Hizmet Vakfı kuruluşu Kömür Tevzi Firması, kaloriferlik kömürün tonunda 60 lira, sobalık kömürün tonunda da 70 lira indirim yaptı. Buna göre yaz döneminde bir ton kaloriferlik kömür 590 liradan satılırken şu anda 530 liraya düşürüldü. Sobalık kömürün ton fiyatı ise 470 liradan 400 liraya düşürdü. Kömür Tevzi Firması Müdürü Garip Erkan, 'Bu sene bin yılın en soğuk kışı yaşanacak' haberlerinin belli maksatlarla ortaya atıldığını söyledi. Kendilerinin ve vatandaşların bu haberlere rağbet göstermediğini belirten Erkan, bu haberlere inanmadıklarını fiyat indirimi yaparak gösterdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber