Sözleşmeli öğretmen, müdür yetkili öğretmen olur mu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 00:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan personel müdür yetkili öğretmen veya diğer yönetim görevlerinde görevlendirmeleri mümkün müdür?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün Bila tarih ve 30453 sayılı yazıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan personelin müdür yetkili öğretmen veya diğer yönetim görevlerinde görevlendirmelerinin mümkün olup olamayacağı konusuna açıklık getirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün Bila tarih ve 30453 sayılı yazıları ile ilgili Erzurum Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12/07/2010 tarih ve 21165 sayılı yazıları ile ? İlimiz İlçelerine bağlı köylerde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilköğretim okullarında 4/B kapsamında sözleşmeli sınıf öğretmeni olarak görev yapan bazı okullarda tek öğretmen olmaları nedeniyle Kaymakamlıklara il onayı oluru ile müdür yetkili öğretmen olarak görevlendirilme teklifleri yapılmakta olduğu ve bu görevlendirmelerin alınıp alınamayacağı hususunda Bakanlığımıza 07/06/2010 tarih ve 17666 sayılı yazımız ile gerekli görüş sorulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün Bila tarih ve 30453 sayılı yazıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan personelin müdür yetkili öğretmen veya diğer yönetim görevlerinde görevlendirmelerinin mümkün olamayacağı belirtilmiştir.

Bu nedenle normu 1 (bir) olup sadece sözleşmeli (4/B) öğretmen bulunan birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okullarımızın idari iş ve işlemlerin yürütülmesi bakımından sıkıntıların olacağı da dikkate alınarak bu okullara Müdür Yetkili Öğretmen görevlendirmesi yapılırken Kaymakamlığımızca birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullarımızın idari iş ve işlemlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınarak ilçenizdeki Müdür Yetkili öğretmenlerinin onaylarının alınmak üzere Valiliğimize gönderilmesini herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.? Açıklamasında bulunmuştur.

Bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan personel müdür yetkili öğretmen veya diğer yönetim görevlerinde görevlendirmeleri mümkün değildir.

Ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulama Kılavuzunun; ?Soru 15: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar müdür yetkililikte ya da eğitim kurumları yöneticiliğinde görevlendirilebilecekler mi?

Cevap 15: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların müdür yetkililikte ya da eğitim kurumları yöneticiliğinde görev almaları mümkün olamamaktadır.? Kısmında da aynı konuya ilişkin cevap verilmiştir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber