Yeşil kartlıların özel hastanalerden yararlanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazetede

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 Ekim 2010 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27728

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:

ÖDEME GÜCÜ OLMAYAN VATANDAŞLARIN TEDAVİ GİDERLERİNİN DEVLET

TARAFINDAN KARŞILANMASI VE YEŞİL KART UYGULAMASI HAKKINDA

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 13/8/1992 tarihli ve 21314 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesine son fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Acil müdahale edilememesi halinde hastanın uzuv kaybı ve/veya tüm vücut fonksiyonunu kaybetmesine sebep olacak reimplantasyon ihtiyacı, yanık, ağır travma gibi durumlar ile yoğun bakım tedavisine ihtiyacı olan yeşil kartlı hastaların ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde tedavisinin sağlanamaması ve uygun yoğun bakım yatağı bulunmaması halinde bu durumun sağlık tesisi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından belgelendirilmesi kaydıyla hastanın tedavi edilebileceği ve uygun yoğun bakım yatağı bulunan özel sağlık tesisine hasta sevk edilir. Sevk işlemi Bakanlığa ait sağlık tesisince, hasta nakli ise 112 sistemi ile yapılır. Bu şekilde özel sağlık tesisinde verilecek sağlık hizmetlerinin ücretlendirilmesi 16 ncı maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine göre, tahakkuk ve tahsili işlemleri de 17 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerine göre yapılır. Tahakkuk edecek tutarın sağlık hizmetini sunan ilgili özel sağlık tesisinin banka hesabına aktarılması sağlanır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Diş tedavisi kapsamında; öncelikle diş kaybını önleyici diş dolgusu ve kanal tedavisi gibi tedaviler uygulanır, bu yöntemlerle diş tedavisi mümkün olmaması halinde diş çekimi ve diş protezi yapılır.?

MADDE 3 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber