Bursa'da okullar yarın da tatil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Selin vurduğu Bursa'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi. Belediye ve resmi kurumlar felaketin yaralarını sarmak için seferber oldu.

İl kriz komitesini toplayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'ya normalde yağan yıllık yağışın 6'da 1'inin son 24 saat içinde düştüğüne dikkat çekti. Bugün tatil edilen ilk ve orta dereceli okulların yarın da kapalı olacağını açıklayan Vali Harput, resmi kurumlardaki bütün kamu görevlilerinin izinlerinin iptal edildiğini, kamuda çalışan özürlü ve hamilelerin ise bir gün izinli sayıldığını söyledi. Bugün ve yarın da yağış beklendiğini kaydeden Harput, sel riski bulunan yerlerde, bilhassa dere

yatağındaki binalarda oturan vatandaşlardan evlerine girmemelerini istedi.

Kestel-Orhangazi yolunun sel suları sebebiyle kapalı olduğunu anlatan Harput, dün geceki selden Panayır, Vakıfköy, Alacahırka, Nilüfer ilçesinin bir bölümü ile Kestel ve Gürsu ilçelerinin zarar gördüğünü bildirdi. Alacahırka Mahallesi'nde yatalak bir hastanın evini su basması neticesinde boğularak hayatını kaybettiğini, balkona çıkan oğlunun ise komşuları tarafından kurtarıldığını belirten Harput, şehrin alçak kesimlerinde, dere yatağındaki binden fazla evin su baskınlarından zarar gördüğünü ifade etti.


BURSA'DA BİNİN ÜZERİNDE YERİ SU BASTI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kente son 24 saat içinde metrekareye düşen yağış miktarının 116 kilogram olduğunu bildirdi. Harput, su basan ev ve iş yeri sayısının binin üzerinde olduğunun tahmin edildiğini de söyledi.

Harput, makamında düzenlediği basın toplantısında, dün geceden bu yana aralıksız devam eden yağışın, ilin tamamına yakınında ciddi anlamda sıkıntılara yol açtığını ifade etti.

Yağışla ilgili sabah saatlerinde kriz komitesini toplantıya çağırdığını anlatan Harput, toplantıda, yağışların son durumunun ve bundan sonra meteoroloji raporlarına göre etkisinin ele alındığını aktardı.

Böylesine yoğun bir yağışın kısa zamanda kaydedilmesinin, şehirde ister istemez ciddi anlamda su baskınlarına yol açtığını dile getiren Harput, şöyle konuştu:

''Şehrin alçak kesimlerinde, dere yataklarında kalan evler su baskınlarından etkilenmiştir. İl merkezindeki bazı araziler ile Karacabey, Gemlik, Orhangazi, İznik, Gürsu, Kestel ve Yenişehir bölgelerinde ciddi bir arazi maalesef sular altında kaldı. Arazilerle ilgili şu ana kadar hasar tespiti yapılmamıştır. Geçen 24 saatte yağan yağışlar yüzünden 1 kişi hayatını kaybetti. Oğlu, selden korunmak için kendini dışarı atmış ancak felçli babasını kurtaramamış.''

-BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ-

Vali Harput, bu süreçte bazı kanallar, köprüler ve bentlerin kısmen hasar gördüğüne ve halen tehdit altında bulunduğuna dikkati çekerek, yağışın kuvvetli şekilde devam etmesi halinde daha büyük tehlikelerin yaşanmaması için tüm imkanların seferber edildiğini ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

-OKULLAR TATİL, ENGELLİ VE HAMİLELER İDARİ İZİNLİ-

Harput, bu gece de yağışın ciddi manada etkili olacağının meteoroloji raporlarıyla ortaya konulduğuna işaret ederek, Bursa'nın hassas bölgeleri olan Alacahırka, Panayır, Vakıfköy ile Nilüfer ve Kestel'deki geniş bir bölgenin aşırı yağıştan dolayı yarın sabaha kadar risk altında bulunduğunu bildirdi.

Bölgedeki vatandaşların daha önce yaşadıkları tecrübelerin ışığında dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Harput, ''Riske yakın olanların gece evlerinde kalmamaları, yakınlarının yanına taşınmaları, yakınları yoksa valiliğimize müracaat ederek kendilerine sunulan barınma imkanlarından faydalanmalarını öneriyoruz'' dedi.

Devam edecek yağışların yol açabileceği can kayıplarını önlemeye çalıştıklarını vurgulayan Harput, ''Bugün bildiğiniz gibi il genelinde okulları tatil etmiştik. Meteoroloji raporları istikametinde yarın da ilk ve orta dereceli okullarımızı tatil ettik. Ayrıca özürlü vatandaşlarımız ve hamilelerin idari izinli sayılmaları kabul edilmiştir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber