Hizmet sözleşmesini fesheden 4/B'liye, iş sonu tazminatı verilmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2010 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen tarafından açılan dava sonucunda mahkeme 4/B'li sözleşmeli personele yasal düzenlemeye rağmen verilmeyen iş sonu tazminatının ödenmesine hükmetti.

4/B'li sözleşmeli personellere en az iki yıl çalışmış olmaları şartıyla kendi istekleriyle hizmet sözleşmelerini feshetmeleri halinde ?İş Sonu Tazminatı? ödenmesi ile ilgili yasal düzenleme olmasına rağmen ödenmesinde sorunlar yaşanmaktaydı.

Mahkeme, Malatya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde sözleşmeli diş teknisyeni olarak görev yapan sendika üyesinin, Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde sözleşmeli olarak görev yaptığı 3 yıllık süre için iş sonu tazminatı ödenmesi yönünde karar verdi.

Mahkeme kararında özetle Bakanlar Kurulu Kararında en az 2 hizmet yılını tamamlayan sözleşmeli personelin, istihdamına ilişkin mevzuatında yer alan hükümler uyarınca kendi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi halinde iş sonu tazminatından yararlanacağının öngörüldüğü, dolayısıyla davacının tazminat talebinin reddine dair dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığından iptali yönünde karar verildiği ifadelerine yer verdi.

Mahkeme kararı hakkında bir değerlendirme yapan Türk Sağlık?Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ? Çalışanlar yasal düzenleme olmasına rağmen idareler tarafından bu konuda mağdur edilmekteler. Kazandığımız bu dava ile tazminat talebi reddedilen arkadaşların haklılığını bir kez de mahkemede ispatlamış olduk. İdareciler bu konuda sözleşmelileri mağdur etmemelidirler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber