TOKİ en iyi parayı vekil lojmanlarından kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2010 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkanı Bayraktar'ın ?Bize en iyi parayı kazandıran proje' dediği 1.832 konutluk Parkoran'da bininci konut da satıldı. TOKİ 60 milyon lira fazladan kazandı

TBMM'nin eski lojmanlarının yıkıldığı alanda uygulanan ?Ankara'nın en yüksek konut projesi' Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) memnun etti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ?En iyi parayı kazandıran proje' olarak nitelendirdiği Parkoran projesinde, konsorsiyum, bininci konutunu sattı. Konsorsiyum, TOKİ payını erken ödeyerek, projenin tapusuna da sahip oldu. Projeyi uygulayan Aktürk Yapı Genel Müdürü İsmet Ergül ile Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, bir toplantıyla projeyle ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında 146 bin metrekarelik alanda 1.832 konut ve çeşitli sosyal donatılar yapılacağını belirten İsmet Ergül, konutların 12 adet 31 katlı, 5 adet 7 katlı blokta toplanacağını söyledi. 1.832 konuttan bininin satıldığını kaydeden Ergül, şimdiye kadar 800 dairenin alıcılara teslim edildiğini, projenin 2013'te tamamlanmasının planlandığını söyledi.

365 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz de gelir paylaşımı ihalesine göre TOKİ'ye toplam 650 milyon liralık hasılattan, belli vadelerde toplam 305 milyon lira ödenmesi gerektiğini hatırlattı. Aynagöz ?2009 sonunda, TOKİ'ye, 305 milyon lira yerine 365 milyon lira ödeyerek projenin tek sahibi olduk. Tapumuzu da aldık? diye konuştu. ? ANKARA star

Lojmanlar satılamayınca TOKİ'ye devredilmişti

Lojmanların satışı, 2002 seçimlerinin ardından gündeme gelmişti. TBMM Başkanlık Divanı'nın Milli Emlak'a devrettiği lojmanlar ve alanı, önce Dünya Ticaret Merkezi projesi kapsamında satılmaya çalışılmış, satış başarılı olmayınca, lojmanlar TOKİ'ye devredilmişti. Lojmanların yıkımını, bu binaların ?kültür varlığı' olduğu gerekçesiyle, mimar Behruz Çinici mahkeme yoluyla durdurmaya çalışmıştı. Mahkeme, yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararını daha sonra kaldırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber