BDP, 3 kanalı RTÜK'e şikayet etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer ERDEM- Süleyman EKİN

BARIŞ ve Demokrası Partisi (BDP) Antalya İl Başkanlığı, bazı diziler yoluyla Kürtler'in bilinçli bir şekilde aşağılandığını iddia edip, bu tür dizilerin yayınlandığını söyledikleri TRT1, ATV ve Samanyolu TV'yi RTÜK'e şikayet etti.

TRT1'de yayınlanan ?Sakarya Fırat', ATV'de yayınlanan ?Kurtlar Vadisi' ve Samanyolu TV'de yayınlanan ?Ölümsüzler' adlı dizilerde Kürt halkının aşağılandığını savunan BDP il teşkilatı üyeleri, fakslı eylem yaptı.

BDP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, postaneye kadar yürüdü. İl Başkanı İsa Nergis, postane önünde grup adına açıklama yaptı. Ak Parti'nin her alanda kendi kadrolarını oluşturduğunu, bunu yoğun olarak da medya sektöründe yaptığını söyleyen İsa Nergis, ?Artık Ak Parti'nin demokratikleşme sürecini başlatmasını bekliyoruz. RTÜK'e şikayet ettiğimiz bu diziler ülkede yaşayan değişik halklara karşı hakaret ve aşağılama içeren görüntü sergiliyor? diye konuştu.

Grup konuşmanın ardından ?Barışa uzanan eller kırılsın', ?RTÜK göreve', ?AK Parti Hükümeti bizi parçalayamaz' sloganları attıktan sonra 3 dizinin yayından kaldırılması için RTÜK'e şikayet faksları gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber