Şiddet ilkokul sıralarına kadar indi.

Haber Giriş : 14 Mart 2005 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin kız davası ve haraç isteme olayları kanlı bitiyor. G.Antep ve Malatya'da bugün yaşananlar gelinen noktanın en taze örneği

Şiddet ilkokul sıralarına indi. Kız davası ve haraç isteme olayları öğrenciler arasında kanlı kavgalara sebebiyet vermesi toplum olarak gelinen noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Gaziantep'te, ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi, 4. sınıf öğrencisini öğretmenlerin ve öğrencilerin gözleri önünde bıçakladı. Malatya'da çıkan bir kavgada ise iki öğrenci aldıkları darbelerle yaralandı.

GAZİANTEP'TE HARAÇ KAVGASI


Olay merkez Şahinbey İlçesi Düztepe semtinde bulunan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 7. sınıf öğrencisi İ.S. (13), okulun bahçesinde tartıştığı 4. sınıf öğrencisi Hasan Özbay'ı bacağından bıçakladı.

Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Özbay (11) tedavi altına alınırken, yarasının hafif olduğu öğrenildi. Polis, olayın ardından kaçan zanlıyı yakalamak için diğer öğrencilerden yardım aldı. Polis minibüsüne binen öğrenciler, İ.S.'nin evini polislere gösterdi. Zanlı öğrenci gözaltına alınarak, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İ.S.'nin sürekli Hasan Özbay'dan haraç istediği ve olay günü de kendisine para vermeyince yere yatırıp bıçakladığı öne sürüldü.

İlköğretim okulunda meydana gelen bıçaklama olayı, okullardaki güvenlik sorununu da yeniden gündeme getirirken, öğretmen ve öğrencilerin tedirgin olduğu belirtildi.

MALATYA'DA KANLI KAVGA

Malatya'da okul önünde çıkan bıçaklı kavgada 2 öğrenci aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Hasan Varol Mahallesi'nde bulunan 2. Hasan Varol İlköğretim Okulu önünde meydana gelen kavgada, okulun 8. sınıf öğrencileri R.D(15) ve M.G'nin (15) bıçakla saldırmaları sonucu, Ö.K (15) ve F.B (15) isimli öğrenciler, kol ve karın bölgesinden yaralandı. 112 acil yardım ambulansı ile önce Devlet Hastanesi'ne buradan da Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan öğrenciler, hayati tehlike kaydıyla tedavi altına alındı.

2. Hasan Varol İlköğretim Okulu Müdürü Aliseydi İnal, kavganın okul yanında gerçekleştiğini belirtip, sebebini bilmediklerini ifade etti.

Polisin, olaydan sonra R.D ve M. G isimli öğrencileri gözaltına aldığı ve tahkikatın devam ettiği bildirildi

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber