Erbakan, dönüşü oğlu ve kızıyla yaptı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erbakan, Saadet Partisi yönetiminde, ?politbüro? olarak adlandırılan eski arkadaşlarının yanısıra oğlu, kızı ve damadının ağabeyine de yer verdi

AYDIN HASAN Ankara

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, 2011 yılında yapılacak genel seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olma iddiasıyla 84 yaşında aktif siyasete dönerek, Saadet Partisi Genel Başkanı oldu.

Ünlü ?kuş' benzetmesi

SP'nin olağanüstü büyük kongresi, dün Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrenin başlangıcında İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Abdülselam Ayaz adında küçük bir çocuk, Erbakan'ın 1978 yılında yaptığı bir konuşmadan alıntıyı okudu. Erbakan, salonu duygulandıran küçük çocuğu yanaklarından öptü. Erbakan, konuşmasını yaptığı kürsüye tekerlekli sandalyesinde zeminden yükselen asansör sistemi ile çıktı. Konuşmasında Kurtulmuş'a fazla yer ayırmayan Erbakan, sadece, ?Son olaylar, Saadet Partisi'ni şuurlandırdı, çelikleştirdi, heyecanlandırdı. Son günlerde yaşadığımız olaylar Allah'ın bir lütfudur, birilerini kolundan tutup çıkartmak veballi bir olaydır. Biz kimseye karışmadan herkes kendi yerini almıştır? demekle yetindi.

Erbakan, 1969 yılında bağımsız milletvekili olarak aktif siyasete atıldığını anlattığı konuşmasında, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel için o dönem ?Onlar içi saman dolu kuş, biz canlı kuş? nitelemesinde bulunduğunu belirtti. Erbakan, o dönem Demirel ve Adalet Partisi için yaptığı benzetmeyi bugün de Erdoğan ve Ak Parti için yaptı. Konuşmasında RP Genel Başkanı olduğu dönemde RP İstanbul İl Başkanı olan Başbakan Erdoğan için sadece ?Tayyip? ifadesini kullanan Erbakan, emperyalizmin daha önce ?şeriatçısın? diyerek Ak Parti'ye geçit vermediğini, ancak SP'nin yükselişini gördükten sonra çalışmaya başladığını ifade etti. Erbakan, ?AKP nedir, Saadet Partisi nedir onu anlatacağız, bu zihniyet daha önce Demirel'i getirdi onu kullandı. Daha sonra bizim evladımız Özal'ı getirdi. Ardından Tayyip'i getirdi, aslı varken diğerlerini getiriyor. Hiç saman dolu kuş ile gerçek kuş bir olabilir mi? Saman dolu kuşlarla bunları kandırıyorlar. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz, oku sandıktan çıkardık, dokuz ay sonra yapılacak seçimlerde kendimizi anlatacağız ve iktidar olacağız? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de atıfta bulunan Erbakan, ?Bugün Türkiye'de başörtülü bir hanımın eşi cumhurbaşkanı oluyorsa, bu zat-ı alinin başarısı değil Milli Görüş'ün eseridir? dedi.

Suudi nişanı göndermesiErbakan kongrede Ak Parti ve Başbakan Erdoğan'a şu sözlerle yüklendi:

?Dünya siyonizmi, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlere büyük önem gösterdi. Medyayı, bankaları, sanayi tesislerinin kontrollerini ve inancı sömürerek AKP'yi iktidara getirmek için var gücüyle çalışıyor. Suudi Arabistan Kralı, Tayyip'e İslam nişanı takıyor. Keşke Tayyip hizmet etse de biz de alkışlasak. AKP ve diğer partiler, hepsi birbirinin benzeridir. Bunlar vergi koyup, zam yapıp emperyalistlere ödüyorlar. Bizi kıvır kıvır kıvırıyorlar. Siyonizmin tahsildarıdırlar. AKP ve CHP birbirinin benzeridir. Birbirlerinden farklı bir projeleri de yoktur.?

?Sevinç' gözyaşlarıErbakan, genel başkan seçildikten sonra sahneye çıkarak yaptığı teşekkür konuşması sırasında göz yaşlarına hâkim olamadı. Kendisine ?Hocam ne yap Saadet Partisi'ni iktidara getir? çağrısında bulunulduğunu dile getiren Erbakan, ?Biz de vazife istenmez verilir. Kendi partimize kavuştuk, elhamdülillah? dedi.

Gözler Yargıtay Başsavcılığı'nda

Erbakan'ın Genel Başkan seçilmesinin ardından gözler Yargıtay Başsavcılığı'na çevrildi. Kayıp Trilyon davasında ?evrakta sahtecilik? suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen Erbakan'ın bu cezası önce ev hapsine çevrilmiş daha sonra sağlık sorunları gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılmıştı. Ancak Siyasi Partiler Kanunu'nun 11. maddesine göre, hakkında evrakta sahtecilik suçundan hüküm bulunanlar, parti üyesi bile olamıyor. Adli Sicil Kanunu'nun 13/A maddesine göre de özel bir afla kaldırılsa bile bir kişinin memnu haklarını kullanabilmesi için hakkındaki hükmün kesinleşmesinin üzerinden en az 5 yıl geçmesi gerekiyor. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu düzenlemelere rağmen geçen yıl, 5 yıllık sürenin dolduğunu belirterek, Erbakan'a ?seçme ve seçilme? hakkı tanıyan memnu haklarını iade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber