Resmi görünse de borç sorgulama sitelerine dikkat!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 08:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kredi kartı sahtekarlarının yeni numarası resmi görünüşlü siteler aracılığıyla sanal ortamda kredi kartı bilgilerini çalmak...

SANAL ortam dolandırıcılarının yeni yöntemi www.borcunusorgula.com adresli site oldu. Site, birkaç gün açık kaldıktan sonra, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) girişimleriyle kapatıldı. Fakat sorun bitmiyor. Kapatılan sitenin yerini her gün bir başka isimle açılan başka bir site alıyor. TBB logosunu ve Türkiye'deki tüm bankaların isimlerini kullanan bu tür siteler, kullanıcılara kredi kartı ekstresini beklemeden borçlarını öğrenebileceklerini vaat ediyor. Sitelerdeki 'Borç sorgula' bağlantısına tıklandığında, kart sahibinin kimlik bilgileri, kart numarası, son kullanma tarihi ve üç haneli güvenlik kodunun girilmesi isteniyor. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, kullanıcının kimlik numarası, anne kızlık soyadı, doğum tarihi gibi bilgilerin de formda belirtilmesini şart koşuyor.

İletişim bölümündeki numara bile TBB'nin!

İLETİŞİM bilgilerinde Türkiye Bankalar Birliği'nin adres ve telefon bilgileri bulunan sitenin 'Hakkımızda' bölümünde ise şu ifadeler kullanılıyor: 'Sitemiz 'Online Kredi Kartı Borcu' sorgulama yapabilmeniz için TBB tarafından kurulmuştur.' İletişim bölümünde yer alan telefon numarasını aradığımızda, numaranın gerçekten TBB'ye ait olduğunu görüyoruz. Ancak yetkililer, TBB'nin kesinlikle böyle bir hizmeti bulunmadığına dikkat çekerek, bu sitelerin tespit edildikleri anda kapatılmaları için gerekli işlemlerin yapıldığını belirtiyorlar.

Serbülent AKSAYAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber