Kurban fiyatlarını düşürecek haber

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2010 11:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bulgaristan'dan Türkiye'ye yaklaşık 35 bin küçükbaş ithal edilirken, şimdiye kadar yapılan büyükbaş hayvan ithalatının en az 2 katının bayrama kadar gerçekleştirileceği bildirildi. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, "İkinci sevkiyat ile etler 5 TL ucuzlar" dedi.

Türkiye'de küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatında rekor bir artış yaşanacağı bildirildi. Şu an yağsız etin 24-26 TL, yağlı etin de 22-24 TL arasında seyrettiğini kaydeden Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatı hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Et fiyatlarının düşürülmesi için Bulgaristan'dan yaklaşık 35 bin adet küçükbaş hayvanın Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Yıldız, "Büyükbaş hayvanlar ülkeye geldi. Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen küçükbaş hayvanların sayısı

yaklaşık 35 bin civarında. Bu et fiyatlarına yansıyacaktır. Hayvanların kesimi ülkemizde gerçekleşecektir" diye konuştu.

BÜYÜKBAŞ HAYVANDA REKOR İTHALAT

Türkiye'ye şimdiye kadar ithal edilen büyükbaş hayvanların en az iki katının bayrama kadar ülkeye geleceğinin altını çizen Yıldız, hayvanların Polonya, Macaristan, Slovakya ve Almanya'dan alınacağını belirtti. Son sevkiyatla birlikte etlerin 5 TL ucuzlayabileceğine işaret eden Yıldız, "Firmalar ithal et konusunda bakanlığa başvurdu. Bunun sonucunda şimdiye kadar yapılan büyükbaş hayvan ithalatının en az iki katı Kurban Bayramı'na kadar ülkemize ulaşacak. Bu sevkiyat et fiyatlarına az 5 TL etki

yapacaktır. Canlı olarak ülkemize giriş yapacak olan hayvanların kesimi İslami şartlara göre ve veterinerlerin kontrolünde gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatının kurban pazarlarına da fiyat olarak yansıyacağını kaydeden Yıldız, "İthalat, fahiş fiyat artışını etkiler. Geçen seneye göre kurbanlıkların fiyatlarında düşme olmaz. Ama her sene gerçekleşen zamda düşme yaşanabilir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber